Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Τα κρητικά κοιτάσματα βρίσκονται στην ατζέντα της Χίλαρι;


Η επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στη χώρα μας θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως και επίσκεψη ρουτίνας αφού διαχρονικά ο/η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μας τιμούσε με τη παρουσία του/της μετά από σχετικό ταξίδι του στη γειτονική Τουρκία. Τη τρέχουσα ωστόσο χρονική περίοδο, η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει πολλά να συζητήσει και με την ελληνική κυβέρνηση, όσο και με τη τουρκική. Κοινώς μόνο εθιμοτυπικού χαρακτήρα δεν είναι η επίσκεψη στις δύο χώρες.

Θέματα που λογικά περιλαμβάνονται στην ατζέντα συζήτησης της με εμάς είναι το Κυπριακό, το θέμα της Λιβύης, η οικονομία, αλλά και ο ενεργειακός πλούτος της χώρας μας. Κάτι που μπορεί κάλλιστα να περιλαμβάνει η ατζέντα της Χίλαρι Κλίντον σχετικά με τη χώρα μας είναι και οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το Νοέμβριο του 2010. Σύμφωνα με τότε δημοσίευμα της τοπικής cretalive.gr, η νότια Κρήτη μπήκε ξανά στο προσκήνιο μιας και μετά από σχετική έρευνα μεγάλων και σοβαρών αμερικανικών εταιριών αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρισεκατομμυρίων κυβικών πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στα τέλη Νοεμβρίου του 2010 τόνισε από το βήμα της Βουλής πως θα επικαιροποιηθεί κάποια στιγμή ο νόμος όσον αφορά την εκμετάλλευση των πιθανών ενεργειακών πόρων του Αιγαίου, του Ιονίου και της θαλάσσιας περιοχής νότια της Κρήτης.
“Μεγάλες και σοβαρές εταιρείες της Αμερικής έχουν εκπονήσει μελέτες που δείχνουν ότι στο τρίγωνο Αιγύπτου-Κρήτης- Λιβύης έχουν εντοπιστεί 16 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου”! …αποκάλυψε το Νοέμβριο του 2010 ο τεχνικός συνεργάτης των ΕΛΠΕ κ.Κωνοφάγος που και επισήμα δήλωσε ότι πρέπει η Ελλάδα να τακτοποιήσει τα περί Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, όπως έκανε η Κύπρος, έτσι ως ώστε τα επόμενα 100 χρόνια να λύσει το οποιοδήποτε οικονομικό της πρόβλημά!
“Τα κοιτάσματα που έχουν βρεθεί νοτίως της Κρήτης επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της Ευρώπης για τα επόμενα χρόνια” πρόσθεσε τότε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Φλας” ο κ.Κωνοφάγος.
Πριν μερικές ημέρες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού Alter, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αφτιάς δήλωσε πως τα εν λόγω κοιτάσματα ήδη βρίσκονται υπό την επίβλεψη γερμανικών εταιριών, χωρίς ωστόσο να προβεί σε αποκαλύψεις ή να δώσει τα όποια αποδεικτικά στοιχεία.
Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει καμία σχέση με τους δύο προηγούμενους. Το μοναδικό κοινό που έχει είναι πως η Γερμανία όπως και τότε στην αρχή προέλαυνε, ενώ το μοναδικό αντίθετο σε σχέση με τότε είναι πως η Ελλάς δεν αντιστέκεται. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τι θα γίνει στο τέλος.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...