Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ρεπουμπλικάνος προεδρικός υποψήφιος προτείνει την απαγόρευση ανέγερσης τζαμιών στις ΗΠΑ






O Herman Cain Αμερικανός πολιτικός, επιχειρηματίας και ένας από τους ισχυρούς διεκδικητές  για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων  για τις προεδρικές εκλογές του 2012  δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Fox news πως ο αμερικανικός λαός δικαιούται να απαγορεύει την ανέγερση τζαμιών στις ΗΠΑ.
«το Σύνταγμά μας εγγυάται το διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος» είπε ο Cain κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο πρόγραμμα Fox News Sunday για να συνεχίσει «Το Ισλάμ συνδυάζει την εκκλησία με το κράτος. Χρησιμοποιούν την θρησκεία η όπου η ανεξιθρησκία συνιστά και μέρος της πρώτης τροπολογίας του Συντάγματος, για να εμποτίζουν τις ιδέες τους στην κοινότητά μας και οι κανένας δεν το θέλει αυτό. Διαφωνούν όλοι (με αυτή την τακτική)».
Την περασμένη εβδομάδα ο ρεπουμπλικάνος διεκδικητής για το προεδρικό χρίσμα του 2012 είχε εκφράσει τον έντονο σκεπτικισμό του αναφορικά με σχεδιαζόμενο  τζαμί στην περιοχή Murfreesboro του Tennessee χαρακτηρίζοντάς τα σχέδια αυτά ως ύποπτα. «Είναι ακόμη μια προσπάθεια να επιχειρήσουν σταδιακά να βάλουν κρυφά τους νόμους της σαρία μέσα στους δικούς μας νόμους και είμαι απόλυτα αντίθετος με το αυτό»
«Δεν είναι ένα αθώο τζαμί» είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέντευξή του ο Cain πιέστηκε να απαντήσει στα σχόλια αυτά ου είχε κάνει.
«Ας πάμε πίσω στα ουσιώδη ζητήματα» είπε «Το Ισλάμ είναι τόσο θρησκεία όσο και μια ομάδα κανόνων: οι κανόνες της σαρία. Αυτή είναι η βασική διαφορά μεταξύ των παραδοσιακών θρησκειών μας και του Ισλάμ».
Έτσι υποστηρίζετε ότι κάθε τοπική κοινότητα που δεν θέλει ένα τζαμί να το απαγορεύει, ρωτήθηκε για να απαντήσει “Ναι θεωρώ πως κάθε τοπική κοινότητα έχει τι δικαίωμα αυτό



defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...