Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Mας πέρασαν για Ινδιάνους: Oλλανδική παρέμβαση στα εσωτερικά μας!


Η Κερκόπορτα άνοιξε με την υπογραφή του Μνημονίου και πλέον ο κάθε ένας ξένος επεμβαίνει στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα, ακόμα και αν πρόκειται για μικρό κράτος: Προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης στην Ελλάδα είναι η συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, δηλώνει θρασύτατα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ, σε συνέντευξή του στους Financial Times Deutschland. Κοινώς μάθανε ότι δηλώνουμε υπό ξένη κυριαρχία πλάκωσαν και οι Ολλανδοί. Προφανώς μας πέρασαν για ... Ινδιάνους που τους αγόρασαν για 15 δολάρια το σημερινό Μανχάταν οι Ολλανδοί άποικοι! Ο Ολλανδός υπουργός απαιτεί να εγγυηθεί και η ΝΔ τη στήριξη του πακέτου διάσωσης, διαφορετικά, όπως διαμηνύει, «δεν θα δοθούν χρήματα από την Ολλανδία».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Ολλανδός υπουργός αντέδρασε με οξύ τρόπο στο επιχείρημα του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι τα περαιτέρω μέτρα εξυγίανσης θα ωθήσουν την Ελλάδα μόνο βαθύτερα στην ύφεση. Κατά την άποψή του, η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει ακόμη πολύ περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.
«Μεγάλα τμήματα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι μόνο σοσιαλιστικά, αλλά σχεδόν κομμουνιστικά οργανωμένα», επισημαίνει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «η συλλογή των φόρων είναι πάντα ελλιπής, υπάρχει πάρα πολύ γραφειοκρατία και ρυθμιστικό πλαίσιο, πάρα πολλά μονοπώλια και διαφθορά και η αγορά εργασίας δεν είναι αρκετά ελαστική».
Εξάλλου, ο κ. ντε Γιάγκερ θεωρεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως «μία επιλογή», αν από την έκθεση του ΔΝΤ προκύψει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι διατηρήσιμο. «Όσο, όμως, το ΔΝΤ θεωρεί δεδομένη τη διατηρησιμότητα του χρέους», σημειώνει, «είναι καλύτερο να διατηρήσουμε την πίεση στην Ελλάδα. Κάθε "κούρεμα" της αξίας του χρέους θα μείωνε την πίεση».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα φαίνεται να μην έχει τηρήσει τους όρους του προγράμματος που συνόδευσε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, ενώ υποστηρίζει ότι στο δεύτερο πρόγραμμα πρέπει να συμμετάσχει οπωσδήποτε το ΔΝΤ. «Διαφορετικά», ξεκαθαρίζει, «η Ολλανδία δεν θα δώσει ούτε ένα σεντ».
Όταν αγοράζαμε τις ολλανδικές φρεγάτες και δίναμε δισεκατομμύρια ευρώ στην Signaal, ήταν καλά για τους Ολλανδούς. Ας προσέχαμε...



Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...