Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συνέδριο χειρισμού κρίσεων «ΑΘΗΝΑ 11» από το ΓΕΕΘΑ


ImageΑπό την 1η έως και τις 4 Ιουνίου 2011, θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” στη Θεσσαλονίκη, το διεθνές Συνέδριο χειρισμού κρίσεων “ΑΘΗΝΑ 11”, το οποίο διοργανώνεται από το ΓΕΕΘΑ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση-ανταλλαγή απόψεων επί των μεθόδων, διαδικασιών και δυνατοτήτων της διεθνούς κοινότητας για πρόληψη και χειρισμό κρίσεων στο ευρύτερο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον.
Στο Συνέδριο έχει κληθεί να συμμετάσχει πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό ανώτατου και ανώτερου βαθμού, ως εκπρόσωποι Κρατών, Διεθνών Οργανισμών, Ινστιτούτων Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Μελετών, καθώς και ενδιαφερόμενοι από σχετικούς με το αντικείμενο φορείς της χώρας μας (Υπουργεία, Γενικά Επιτελεία, Οργανισμοί, Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα κλπ).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την κλιματική αλλαγή, το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, τη συνεργασία των Διεθνών Οργανισμών και στρατιωτικών-πολιτικών φορέων, την κυβερνοάμυνα, καθώς και για την οικονομική διάσταση στη διαχείριση κρίσεων.
Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας θα ακολουθεί συζήτηση, ενώ θα λειτουργήσουν και ομάδες εργασίας αντίστοιχες με τις θεματικές ενότητες.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...