Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η τρόϊκα πάει ... Ν.Δ. - Ραγδαίες εξελίξεις με φόντο κάλπες...



Την σύντομη ανάληψη πολιτικής εξουσίας - μόνης ή σε πλαίσιο συγκυβέρνησης - αποδέχεται πλέον και επίσημα η τρόϊκα για τη Νέα Δημοκρατία όπως καταδεικνύει μία κίνηση που μόλις ένα μήνα πριν θα μπορούσε να χαρακτηριστέι αδιανόητη: Ζήτησαν να ενημερωθούν και να τους αναλυθεί το οικονομικό κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και αυτό θα γίνει αύριο σε επίσκεψη εκρποσώπων της στα γραφεία του κόμματος. 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, όπως είπαμε, μετά από σχετικό αίτημα της τρόικας καθώς ζήτησαν να υπάρξει συζήτηση για την ανάλυση των προτάσεων του οικονομικού πακέτου ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ.
Είναι μία κίνηση η οποία έχει μονοδιάστατη εξήγηση ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι η τρόϊκα επιζητεί΄κονά αποδεκτά μέτρα. Αν δεν πίστευαν ότι θα θα αναλάβει σύντομα την εξουσία ή θα συμμετάσχει σ σχήμα εξουσίας σύντομα η Ν.Δ. δεν υπήρχε κανένας λόγος ούτε να ενημερωθούν, ούτε να αξιολογήσουν ούτε να αναλύσουν τις προτάσεις της.
Στη ΝΔ εκτιμούν πως «η κίνηση αυτή αποδεικνύει τη σοβαρότητα των προτάσεων του Αντώνη Σαμαρά οι οποίες αν υλοποιηθούν, όπως έχει τονίσει, στο σύνολό τους, θα μπορέσουν να βγάλουν τη χώρα μια ώρα πιο γρήγορα από την κρίση».
Πάντως και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έδειχνε αιφνιδιασμένο από την κίνηση αυτή της τρόϊκας κάι μέχρι αργά το βράδυ δεν μπορούσαν να δώσουν μια πειστική εξηγήση για τους λόγους της επίσκεψης στα γραφεία της Ν.Δ.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...