Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σήμερα πάμε πλατεία στις 6 το απόγευμα



Σε 38 πόλεις οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους!



Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να βοηθήσει όπως μπορεί



Με άδειες κατσαρόλες και τραγούδια η μάχη απέναντι στην κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου...

Ειρηνικά, γεμάτοι παλμό, με πολλη δόση χιούμορ αλλά και με προβληματισμό, άνθρωποι κάθε ηλικίας βγήκαν στις πλατείες και κυριολεκτικά τις ....πλημμύρισαν. Συνθήματα, τραγούδια, συζητήσεις, προβλέψεις.

Συνταξιούχοι, αντιεξουσιαστές, αριστεροί, δεξιοί, καθηγητές, οικοδόμοι, μαθητές, μαμάδες με καρότσια, όλοι ήταν συνεπείς στο ραντεβού που δόθηκε στο Σύνταγμα και σε άλλες πλατείες.


Και όλοι όσοι βρέθηκαν χθες εκεί, είπαν οτι και σήμερα θα ξανασυναντηθούν και θα πάρουν και άλλους μαζί. Και θα γίνουν πάνω από 25.000. Και θα έχυν μαζί τους και κατσαρόλες. Και θα τις κάνουν να ακουστούν εκεί που δεν ακούγονται οι φωνές τους.


Η σελίδα στο Facebook "Αγανακτισμένοι" έχει πλημμυρίσει από μηνύματα. Και ένα σημείωμα που ανάρτησαν οι δημιουργοί της τα λέει όλα: Η αρχική ιδέα όλου αυτού που έγινε σήμερα ανήκε σε έναν 18χρονο από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους.


Πραγματικά ευχαριστούμε όλους που μας κάνατε δυνατούς και αναδείξατε τις κοινές μας ανησυχίες... Και τον απλό κόσμο που διοργάνωσε τα 38 events σε επαρχιακές πόλεις... Και κυρίως τονίζουμε ότι στόχος δεν ήταν η προσωπική μας προβολή (το λέμε αυτό επειδή το θέμα πήρε διαστάσεις)... Μην ξεχνάτε ότι το event δημιουργήθηκε από απλά, καθημερινά παιδιά και μερικοί ακόμα συμβάλαμε σε αυτό.


Η εκκίνηση δόθηκε σήμερα και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Όμως το γεγονός ότι άνθρωποι όλων των ηλικιών, άνθρωποι διαφορετικών απόψεων και άνθρωποι που ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους βρίσκονταν σε διαμαρτυρία ήταν εκεί. Ένωσαν τη φωνή τους με όλους μας και δείξαμε τελικά ότι μπορεί να γίνει διαμαρτυρία χωρίς παρατράγουδα, δείξαμε ότι μπορούμε να βρούμε την κοινή συνισταμένη για να υπερκεράσουμε τα όποια προβλήματα και ενωμένοι να αναζητήσουμε κοινούς στόχους.


Επαναλαμβάνουμε την έκκληση προς τους Έλληνες καλλιτέχνες - τραγουδιστές, να συμμετάσχουν ενεργά, με τραγούδια μαζί με το πλήθος των αγανακτισμένων Ελλήνων. Με χορούς και με τραγούδια πέφτει αυτή η κυβέρνηση τσίρκο. Δεν χρειάζονται περισσότερα...


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...