Επίσης υπάρχουν και άλλα μειονεκτήματα
- Δεν θα υπάρχει μεταφορά τεχνογνωσίας απο τη Ρωσία στη χώρα μας
- Το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγει θα είναι ακρiβό. Ο μέσος όρος τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος είναι 13.32 γρόσια (6.5 σεντς), ενω η τιμή του ρευματος του πυρηνικού εργοστασίου θα φτάνει τα 28.7 (14 σεντς)γρόσια.
- Το πυρηνικό εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί απο τους Ρώσους στη χώρα μας, θα είναι το πρώτο στο είδος του. Αρα θα είμαστε χώρος δοκιμών.
- Υπάρχει και το ζήτημα των πυρηνικών αποβλήτων που δεν το έχουν λύσει μεγάλες χώρες και το θέμα παραμένει άλυτο.
‘Οταν υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα, τόσα θέματα που προκύπτουν, δεν έχει καμία λογική η επιμονή στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου.
Επίσης το κάναμε αυτό χωρίς διαγωνισμό. Ποια είναι η λογική να πούμε στους Ρώσους ” το έργο το έδωσα σε σένα” Γιατί; Γιατί ένα τέτοιο δώρο δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Επιπλεόν , εμείς πως θα λειτουργήσουμε αυτό το σταθμό. Ακόμα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εκρήξεις σε εργοστάσια μπαρουτιού, σε εργαστήρια βεγγαλικών, Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σωστά τη διαρροή υγραερίου. Πως θα αντιμετωπίσουμε κάποια πυρηνική διαρροή;
Kαι το σημερινό μας θέμα , ο σεισμός. Ο σταθμός στην Ιαπωνία, τελείωσε με τον σεισμό. Συνέβη αυτό που φοβόταν όλοι, ξεκίνησε η διαρροή.
Η Τουρκία είναι μια σεισμόγενής χώρα. Το ρήγμα του Ετζέμις, είναι σε απόσταση, μόλις 25 χιλιομέτρων απο το Άκκουγιου.
Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, γιατι η Τουρκία δεν ανακοινώνει οτι ανακαλεί την απόφαση της για την κατασκευή εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας.
onalert
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου