Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Μεγάλη πανεθνική πολεμική άσκηση στο Ισραήλ





ImageΜεγάλη πανεθνική άσκηση διάρκειας πέντε ημερών με την επωνυμία ΄Turning point 5΄, μία προσομείωση πυραυλικής επίθεσης, ή γενικώς ενός "σκληρού" πλήγματος κατά του εβραϊκού κράτους, απ' το εξωτερικό. Στο πλαίσιο της ανωτέρω στρατιωτικής άσκησης, θα αντιμετωπιστούν οι ακόλουθες καταστάσεις:
--πυραυλική επίθεση κατά πυρηνικής μονάδας, πλήγματα από πυραύλους σε διάφορα σημεία της επικράτειας, επίθεση χάκερς στα καίρια συστήματα πληροφορικής, που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση.
Συμμετέχουν:τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία, τα γηροκομεία, οι "ευαίσθητες" βιομηχανίες, τέλος οι δημόσιες υπηρεσίες, με άσκηση ταχύτατης εκκένωσής τους.
Όμως την Τετάρτη 22α Ιουνίου, θα συμμετάσχουν τα 7,7 εκατομμύρια των Ισραηλινών πολιτών στην πενθήμερη στρατιωτική άσκηση. Τούτο θα γίνει σε δύο φάσεις, μια πρωϊνή, μία βραδυνή, κατόπιν ενεργοποίησης των σειρήνων σε όλο το Ισραήλ. Τότε, ο πληθυσμός θα καταφύγει πολύ γρήγορα και για ένα 10λεπτο σε προφυλαγμένες αίθουσες και καταφύγια.
Στρατιωτικοί παρατηρητές ανέφεραν ότι αυτού του είδους οι ασκήσεις γίνονται στο Ισραήλ περιοδικά, ύστερα απ τις γενικευμένες ποικιλώνυμες επικρίσεις, για την κατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις, τις 33 μέρες που διήρκεσε ο πόλεμος στο Λίβανο, το θέρος του έτους 2006.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...