Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Και νέα μέτρα εκτός των... νέων μέτρων προσεχώς;




Ο υπουργός οικονομικών Ε. Βενιζέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων μιλώντας σήμερα  στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου γίνεται η β’ ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στήριξης. Πιο συγκεκριμένα ο Ε, Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν λέμε ότι κάθε λίγο και λιγάκι θα εισηγούμαι νέα μέτρα, αλλά δεν κάνω και τη δήλωση ότι δεν θα εισηγηθώ ξανά νέα μέτρα», κάτι που θεωρήθηκε ως αιχμή για τον προκάτοχό του που στο παρελθόν είχε πράξει ανάλογα.
Εχθές  ο Ε. Βενιζέλος είχε παραδεχθεί ότι αναζητούνται ακόμη πρόσθετες περικοπές δαπανών αξίας 400 εκατ. ευρώ φέτος και 1,3 δισ. ευρώ στο σύνολο της τετραετίας, λέγοντας ότι ευελπιστεί να προέλθουν από λειτουργικές δαπάνες αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να προέλθουν και από περικοπές άλλου είδους. Σήμερα άφησε να εννοηθεί πως οι «περικοπές» αυτές μπορεί να είναι και νέα μέτρα. 
Σε ό,τι αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είπε ότι «μετά το 2015 μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί στην ομάδα των φυσιολογικών ανεξάρτητων κρατών, βέβαια θα έχουμε ένα μεγάλο χρέος αλλά να ξαναβρεθεί μέσα στις αγορές. Πρέπει οπωσδήποτε να βγούμε από τη στρούγγα, από τη μιζέρια και αυτές τις αδικίες που βλέπουμε πρέπει το ταχύτερο να τις διορθώσουμε»
Επανέλαβε την έκκλησή του για συναίνεση λέγοντας μάλιστα ότι Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους καθώς όταν οι εταίροι μας φτάνουν στο σημείο να ζητούν συναίνεση νιώθω άσχημα.. Αυτό πρέπει να επιβάλλεται από ένστικτο εθνικής αυτοσυντήρησης και όχι έξωθεν.
Βέβαια η συναίνεση έπεται του διαλόγου και διάλογος –επί της ουσίας- δεν έχει πραγματοποιηθεί. Η κυβέρνηση αποφασίζει, νομοθετεί, υπογράφει και η αντιπολίτευση καλείται να συναινέσει σε κάτι για το οποίο δεν έχει ζητηθεί η γνώμη της. 



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...