Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Αξιέπαινες οι προσπάθειες των αρχών για να κρατήσουν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

Το άρθρο που ακολουθεί δεν είναι τίποτα άλλο από μία πικρή αλήθεια για το τι γίνετε με το μεταναστευτικό και μόνο ως ειρωνεία μπορούμε να δεχτούμε τις παρακάτω πληροφορίες.

Η ευρωπαϊκή ένωση είναι γνωστό σε αυτούς που ασχολούνται έστω και στο ελάχιστο ότι σπρώχνει χρήμα κάτω από το τραπέζι στους εκάστοτε κυβερνούντες(έτσι κονομάνε) του ελληνικού κράτους.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

ImageΕλληνική Αστυνομία και  Λιμενικές αρχές δίνουν ένα καθημερινό και διαρκή αγώνα για να κρατήσουν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και να μην αφήσουν να περάσει "ούτε ψυχή"  στα ιταλικά παράλια προστατεύοντας παράλληλα με αυτοθυσία -πολλές φορές- και απαράμιλλο ζήλος το γειτονικό κράτος και το φίλο ιταλικό λαό.
Οι προσπάθειες των ελληνικών αρχών έχουν πραγματικά αποδώσει καρπούς με αποτέλεσμα σύμφωνα με εκτιμήσεις των Λιμενικών το κύμα των φυγάδων προς τη Δύση να έχει αναχαιτιστεί κατά τουλάχιστον 20 με 25% από τις αρχές του έτους.
Αποτελεί μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια ο αγώνας της Ελλάδας να κρατήσει τις εκατοντάδες χιλιάδες των λαθρομεταναστών στη χώρα προστατεύοντας παράλληλα όχι μόνο την Ιταλία αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ από ένα μαζικό κύμα ροών που θα μπορούσε να τις βλάψει, τουλάχιστον οικονομικά.
Οι συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών είναι καθημερινό φαινόμενο στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας αλλά και της Κορίνθου.
Έτσι εχθές το βράδυ στις 20:30, στο λιμάνι της Κορίνθου, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, συνελήφθη 40χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, πριν την επιβίβασή του σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, διότι μετέφερε εντός του φορτίου του, έξι αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Βέβαια η σύλληψη των έξι αλλοδαπών τυπικό χαρακτήρα έχει καθώς θα αφεθούν ελεύθεροι στη συνέχεια, και αν υποπέσουν σε κάποιο αδίκημα πάλι θα αφεθούν ελεύθεροι καθώς ο νόμος Καστανίδη αποτρέπει τη φυλάκισή τους μέχρι την πραγματοποίηση της δίκης, οψέποτε αυτή γίνει, για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
Αυτό όμως που προέχει, πάνω από όλα, είναι η προστασία της ευρωπαϊκής κοινωνίας από τις ροές των λαθρομεταναστών.
Έτσι στον αγώνα αυτό των ελληνικών αρχών πρωτεύων καθήκον πρέπει να είναι η πάση θυσία απαγόρευση εξόδου προς τη Δύση όλων τα παράνομων μεταναστών που διαβιούν -κυρίως προσωρινά- στην Ελλάδα, με παράλληλη προσπάθεια η διαβίωση αυτή να γίνει μόνιμη (έστω και με την άσκηση βίας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο από τις αρχές, πάντα όμως στο πλαίσιο του Συντάγματος). Στη δύσκολή αυτή αποστολή τόσο της ΕΛΑΣ όσο και του ΛΣ  το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ είναι αληθινός συμπαραστάτης και για αυτό αξίζουν σε όλους πραγματικά συγχαρητήρια. 



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...