Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αιματοκύλισμα στη Λιβύη-Τουλάχιστον 61 νεκροί από το πρωί-«Αποχωρούν» πετρελαϊκές εταιρείες

 
Βαρύς είναι ο φόρος αίματος που πληρώνουν οι Λίβυοι πολίτες καθώς η χώρα βυθίζεται στις ταραχές και τη βία. Σύμφωνα με το Al Jazeera τουλάχιστον 61 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο σήμερα, σε συγκρούσεις που ξέσπασαν τη νύχτα ύστερα από ομιλία του Σάιφ αλ Ισλάμ, γιου του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης όπου ξέσπασαν συγκρούσεις με διαδηλωτές υπέρ του Καντάφι.

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο JANA μετέδωσε ότι πολίτες από τρεις διαφορετικές φυλές βγήκαν στους δρόμους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εκφράζοντας τη στήριξή τους στον Καντάφι μετά την ομιλία του Σάιφ αλ Ισλάμ.

Την ίδια ώρα, ξένες χώρες καλούν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν τη χώρα και ξένες πετρελαϊκές εταιρίες απομακρύνουν το προσωπικό τους.

Η Σουηδία συνέστησε σήμερα στους πολίτες της να αποφύγουν τα ταξίδια στη Λιβύη «μέχρι νεωτέρας», επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη κατάσταση χάους στη χώρα ενώ η γαλλική κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν τα γαλλικά σχολεία στη Λιβύη και κάλεσε τους Γάλλους πολίτες να επιστρέψουν στη Γαλλία. Παράλληλα η νορβηγική πετρελαϊκή εταιρία Statoil άρχισε να απομακρύνει τους λιγοστούς ξένους που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της στη Λιβύη ενώ στο Λονδίνο η ΒΡ ανακοίνωσε ότι αρχίζει να απομακρύνει μέρος του προσωπικού της στη Λιβύη.

Εντωμεταξύ, τουρκικό αεροσκάφος ναυλωμένο από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για ν΄απομακρύνει τους Τούρκους υπηκόους από τη Λιβύη, δεν έλαβε άδεια να προσγειωθεί στη Βεγγάζη χθες το πρωί και επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...