Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Τι δεν καταλαβαίνεις; (είναι η ύφεση ηλίθιε)


Όπως λέει και ο εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενος στην διαφήμιση "Τι δεν καταλλαβαίνεις;"
Μα τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση των τεχνοκρατών υπουργών και υφυπουργών οικονομικών, όπως ο Στουρνάρας και ο Μαυραγάνης;
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνει η Τρόϊκα εσωτερικού (ΣαμαροΒενιζελοΚουβέλης) και αυτή του εξωτερικού;
ΕΙΝΑΙ Η ΥΦΕΣΗ ΗΛΙΘΙΕ!!


-- Αύξησες τους δασμούς στα αυτοκίνητα. Αποτέλεσμα; Μείωση εσόδων κατά 70%
-- Αύξησες το ΦΠΑ σε ποτά, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης. Αποτέλεσμα; Μείωση κατανάλωσης κατά 35% και μείωση εσόδων από ΦΠΑ αντίστοιχα.
-- Αύξησες τους δασμούς σε βενζίνη, πετρέλαιο και τσιγάρα; Αποτέλεσμα; Σημαντική μείωση μετακινήσεων και κατανάλωσης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης. 40% κάτω η κατανάλωση 
πετρελαίου θέρμανσης.
-- Αύξησες τους άμεσους και έμμεσους φόρους. Αποτέλεσμα; Μείωση κατανάλωσης απόρροια της ανυπαρξίας εισοδημάτων σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τα έσοδα από χαράτσια και φόρους.
-- Άλλα επιτεύγματα. Αύξηση ανεργίας με ταυτόχρονα ισόποση και μεγαλύτερη μείωση κατανάλωσης. Μείωση συντάξεων, άρα μείωση κόστους του κράτους, με μεγαλύτερη όμως την επίπτωση λόγω μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος εις βάρος της αύξησης κατανάλωσης και της διατήρησης εμπορίου, με αποτέλεσμα το σύνολο της βιομηχανίας και του εμπορίου να είναι πιστωτικοί σε ΦΠΑ.  
Και έρχονται τώρα οι φωστήρες και σωτήρες και αντί να καταλάβουν κάτι από τα αδιαμφισβήτητα ανωτέρα αποτελέσματα, και τι κάνουν;
Στοχεύουν να πάρουν χαράτσια και έσοδα μέσω αυξήσεων των φόρων, των ΔΕΚΟ και των εισφορών, από αυτούς που αντί να πληρώσουν 5.000 σε φόρους και 5.000 σε έμμεσους μέσω κατανάλωσης, θα πληρώσουν 6.000 όλα μαζί, και βέβαια δεν πρόκειται να πάρουν ούτε μια απόδειξη αν είναι να έχουν έκπτωση.
Δεν κατανοούν οι μικρόνοες ότι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα ψάξουν τρόπους αμοιβαίας οφέλειας με πλαστές και ψευδείς αποδοχές και εισφορές για να μην τους τα παίρνει η εφορία. Ή να ψάχνουν να μεταφέρουν την έδρα και τους εργαζόμενους σε Βουλγαρίες και Ρουμανίες, συνεχίζοντας να εργάζονται εδώ, αλλά offshore.
Δεν κατανοούν οι άσχετοι ότι τα έσοδα από φόρους, δασμούς, ΦΠΑ, και χαράτσια, είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι θα μειωθούν έτι περαιτέρω.
Και δεν κατανοούν οι "σωτήρες", ότι αυτό θα οδηγήσει την Τρόϊκα στην υλοποίηση του σχεδίου ξεπουλήματος για ψίχουλα.
Εκτός αν τελικά αυτός είναι ο στόχος.....


loutraki1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...