Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πήραν πίσω την τελευταία στιγμή τη μείωση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ επειδή τους πήραν ..χαμπάρι!


Vouli_2_4609
Την τελευταία στιγμή πριν κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, το Υπουργείο Εργασίας πήρε πίσω άρον άρον μια κρυφή διάταξη για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή περιλαμβάνεται διάταξη η οποία προβλέπει μειώσεις έως και 35% για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που καταθέτουν τώρα τα χαρτιά τους για σύνταξη!
Μόλις αυτό αποκαλύφθηκε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε ότι η διάταξη αποσύρεται από το πολυνομοσχέδιο! Ο ίδιος ο κ. Βρούτσης είπε ότι η διάταξη δεν θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτό αλλά απέφυγε να πει αν θα υπάρχει σε άλλο νομοσχέδιο….Με επιστολή που έστειλε η ΓΣΕΒΕΕ προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων ζητεί άμεσα συνάντηση μαζί τους, “ύστερα από πληροφορίες”, όπως αναφέρει, “ότι στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπεριλαμβάνεται αιφνιδιαστική τροπολογία την οποία καταθέτει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, και με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ. Σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους. “

Και συνεχίζει: “Με τη τροπολογία αυτή ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν 25.000.000 €. Όσο δηλαδή κόστισε η ρουσφετολογική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε (ενοικιαζόμενα δωμάτια) αποστερώντας ισόποσα έσοδα για τον ΟΑΕΕ.”

Η ΓΣΕΒΕΕ υπενθυμίζει ότι υπάρχει και ρητή δέσμευσή της Κυβέρνησης για ΜΗ μείωση των συντάξεων.

Και καταλήγει: “Καλή διαχείριση και γνώση εκ μέρους της διοίκησης και πολιτικής ηγεσίας χρειάζεται ο ΟΑΕΕ και όχι περικοπές συντάξεων. Και προπάντων σοβαρός Διάλογος για εξεύρεση λύσεων για τον πλέον υποχρηματοδοτούμενο από τον Κρατικό προϋπολογισμό ασφαλιστικό Οργανισμό στην Ελλάδα.”


 economikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...