Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τσετσένοι οι απαγωγείς των δύο Μητροπολιτών


Τι υποστηρίζει η επισκοπή της Συρορθόδοξης Εκκλησίας

Αυτοί που απήγαγαν χθες τους δύο Μητροπολίτες της Ελληνορθόδοξης και της...
Συρορθόδοξης Εκκλησίας αντίστοιχα, στην επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, φέρεται ότι είναι «Τσετσένοι τζιχαντιστές», σύμφωνα με την επισκοπή της Συρορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ απήχθησαν χθες καθώς επέστρεφαν από την τουρκική μεθόριο, διευκρινίζει η επισκοπή σε ανακοίνωσή της.



«Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε, μια ένοπλη ομάδα Τσετσένων σταμάτησε το αυτοκίνητό τους και απήγαγε τους Μητροπολίτες. Ο οδηγός σκοτώθηκε», προσθέτει η επισκοπή στην ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίζει την ακριβή τοποθεσία στην οποία έγινε η απαγωγή, ούτε τις συνθήκες θανάτου του οδηγού.

Χθες, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana είχε μεταδώσει ότι μια «ένοπλη τρομοκρατική ομάδα» είχε απαγάγει τους δύο Μητροπολίτες στο χωριό Κάφαρ Ντάελ στην επαρχία του Χαλεπίου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μια πηγή της επισκοπής διευκρίνισε σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Μητροπολίτης της Συρορθόδοξης Εκκλησίας Γιοχάνα Ιμπραχίμ «πραγματοποιούσε μια ανθρωπιστική αποστολή για την απελευθέρωση δύο ιερέων που είχαν απαχθεί πριν από δύο μήνες» και είχε μεταβεί στην τουρκική μεθόριο έπειτα από πληροφορίες για την παρουσία τους εκεί. Ταυτοχρόνως συνόδευε πίσω στο Χαλέπι τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη κ. Παύλο, ο οποίος βρισκόταν στην μεθόριο. Στον δρόμο της επιστροφής, στο χωριό Κάφαρ Ντάελ, η ένοπλη ομάδα σταμάτησε το αυτοκίνητό τους και τους απήγαγε.

Οι απαγωγείς ανάγκασαν τον οδηγό κι άλλο ένα άτομο, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί, να βγουν από το αυτοκίνητο, συνέχισε η πηγή της επισκοπής της Συρορθόδοξης Εκκλησίας.

«Σύμφωνα με το άτομο αυτό, οι απαγωγείς μιλούσαν λόγια αραβικά και έδειχναν ξένοι. Του είπαν ότι ήταν τζιχαντιστές Τσετσένοι», διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Όσον αφορά τον οδηγό, αυτός σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι μετά την αποχώρηση των απαγωγέων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ατόμου που βρισκόταν εκεί.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε μπορέσει να επικοινωνήσουμε με τους Μητροπολίτες ή με τους απαγωγείς τους. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τους απελευθερώσουν», καταλήγει η επισκοπή στην ανακοίνωσή της.

Ο Μητροπολίτης Γιοχάνα Ιμπραχίμ είναι γνωστός για το έργο του ως μεσολαβητής στις περιπτώσεις απαγωγών, κυρίως χριστιανών.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...