Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

«ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ Η ΔΕΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ»



«Η κυβέρνηση δεν βάζει μυαλό. Η κυβέρνηση δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Είναι έτοιμη να περάσει τη ΔΕΗ, τον πυλώνα της ενέργειας για την πατρίδα μας, σε ξένα χέρια.
Όπως με ενημέρωσε εγγράφως ο αρμόδιος Υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου είναι ζήτημα ολίγων μηνών η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ».
Αυτό δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ με αφορμή απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε σχετική Ερώτηση που του είχε υποβάλλει πριν από δύο μήνες!
Συγκεκριμένα, η Ερώτηση που είχε γίνει για λογαριασμό του Πολιτευτή Ευρυτανίας του Κινήματος Κωνσταντίνου Μπακόλα, αφορούσε τη Λίμνη Κρεμαστών και το επικείμενο ξεπούλημά της σε «ιδιώτες επενδυτές».

Ο Υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου αρνείται να αποκαλύψει τα κυβερνητικά σχέδια και περιορίζεται μέσα σε τρεις σειρές να απαντήσει τα εξής:
«Σας γνωρίζουμε ότι ο τρόπος, οι όροι και οι φάσεις αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού και θα ανακοινωθούν μαζί με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, εντός των επομένων μηνών. Σε κάθε περίπτωση όλος ο σχεδιασμός γίνεται με μόνο γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».
Σχετικά με την τελευταία πρόταση στην υφυπουργική απάντηση ο Τέρενς Κουίκ έκανε το εξής σχόλιο:
«Δεν χρειάζεται ο μνημονιακός Υφυπουργός να προσπαθεί να μας πείσει ότι η κυβέρνησή του νοιάζεται για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Να ρωτήσει τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα αν η τρόικα ενδιαφέρεται για το αναπτυξιακό συμφέρον της Ελλάδας ή για τα τοκοχρεολύσια που απαιτούν οι δανειστές μας και μάλιστα χωρίς να έχει γίνει λογιστικός έλεγχος του ελληνικού χρέους όπως ζητούμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Πάντως, μέχρι στιγμής, το μόνο που έχει διασφαλιστεί μέσω των μνημονίων είναι τα συμφέροντα της Άνγκελα Μέρκελ και των τραπεζιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...