Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Σοκαριστικές εικόνες από την άσκηση ΑΙΓΙΑΛΟΣ - Οι ΕΔ σε πλήρη εγκατάλειψη...

Image
Χθες Παρασκευή στη Δοκό, στην διακλαδική άσκηση ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 2012, είδαμε την "βιτρίνα" των ΕΔ που επιχείρησε να καθησυχάσει τους Έλληνες πολίτες που διαπιστώνουν το έλλειμμα ασφάλειας που αποκτά με γοργό ρυθμό η χώρα από τις συνεχείς περικοπές των αμυντικών επενδύσεων και την επικράτηση λογιστικής λογικής στην ασφάλεια της χώρας (προχθές "μεγάλο" κανάλι μετέδιδε ότι η τρόϊκα ανησυχεί για τις υψηλές αμυντικές δαπάνες που είναι στο ... 2,5% του ΑΕΠ, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι στο 1,5%). 

 Τώρα αποφασίσαμε να δείξουμε την πραγματική εικόνα γιατί οι ψευδαισθήσεις πειράζουν σοβαρά την εθνική ασφάλεια. Την Τετάρτη 4 Απριλίου, λοιπόν, στη Σαμοθράκη κατά την διάρεια της άσκησης ΑΙΓΙΑΛΟΣ (ναι, αυτή που όπως αποκάλυψε το defencenet.gr ήταν αφορμή για τους Τουρκία για να εγείρει απαιτήσεις αποστρατικοποίησης του νησιού) είδαμε την πραγματική εικόνα των Ε.Δ. της εποχής του Μνημονίου όπως την βιώνουμε εμείς που ζούμε "από μέσα" τις Ε.Δ. 
Image
 Μια εικόνα για την οποία φυσικά οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι τα στελέχη των Ε.Δ. που καθημερινά πρέπει και να θρέψουν τις οικογένειές τους με μισθούς-φιλοδωρήματα, αλλά και να υπερασπίσουν μια ολόκληρη χώρα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, μιλάνε μόνες τους. Η άσκηση αποβατική. Τα αποβατικά πλοία σε "μαύρο χάλι". Νομίζεις ότι μόλις τα έβγαλαν από νεκτροταφεία πλοίων και τα πήγαν στο τελευταίο ταξίδι τους. Η σκουριά επάνω στα σκάφη είναι περισσότερο από το χρώμα τους, κλασικό δείγμα εγκατάλειψης. Σκαριά είτε εποχής Β'ΠΠ είτε σχετικά νεότευκτα, όπως τα αρματαγωγά, αλλά παρατημένα στη τύχη τους στους ανέμους και στην αρμύρα της θάλασσας. Εξευτελιστικές εικόνες για τον ένδοξο Πολεμικό Ναυτικό. Και βέβαια να πούμε και για τα "ταξί μάχης" τα M113 του Ελληνικού Στρατού: Τόσο σκουριασμένες ερπύστριες και τροχούς δεν έχουμε δει παρά μόνο σε νεκτροταφεία παλαιών σοβιετικών ή δυτικών αρμάτων. Kαλά, για την κατάσταση των μετάλλων στον καταπέλτη του αρματαγωγού, δεν συζητάμε...
Image
 Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά περισσότερα, αλλά σταματάμε εδώ (και συγγνώμη που σπάσαμε την "βιτρίνα" με την άσκηση στη Δοκό - την επόμενη φορά να την κάνουν στη Σαλαμίνα, μην κουράζονται να πάνε μέχρι την Ύδρα...). Οι ευθύνες των πολιτικών είναι βαριές και οποιαδήποτε ατυχής έκβαση επεισοδίου ή "θερμής" κλιμάκωσης θα τους βαραίνει 100%, όσο και αν χρησιμοποιήσουν αργυρώνητα ΜΜΕ για να αποσείσουν τις ευθύνες τους, όπως έκαναν στα Ίμια... Για την ιστορία η άσκηση πραγματοποιήθηκε από 02 έως 05 Απριλίου 2012, στην Περιοχή Ευθύνης της Τακτικής Διοίκησης του 41 Συντάγματος Πεζικού στη Σαμοθράκη. Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της Τακτικής Διοίκησης του 41 Συντάγματος.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...