Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το ψευτοδίλημμα του (μνημονιακού) Σαμαρά: ακυβερνησία ή αυτοδυναμία


Στην πολιτική γραμματεία της ΝΔ, μίλησε, την Κυριακή το πρωί, ο  Αντ. Σαμαράς, θέτοντας το ψευτοδίλημμα της ακυβερνησίας, αν δεν πάρει αυτοδυναμία...


Ο πολιτικός που υπερψήφισε το 2ο μνημόνιο και ο οποίος συγκυβερνά εδώ και 5 μήνες με το ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενος στο κομματικό ακροατήριο… παραπονέθηκε γιατί όπως είπε «κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν τώρα με τα περί συγκυβέρνησης».

Στη συνέχεια ο άρτι αφιχθείς από την Καλαμάτα κ. Σαμαράς, που παρουσία 300 περίπου χειροκροτητών εγκαινίασε το Σάββατο, γέφυρα που κατασκευάζει εταιρία συμφερόντων του Γ. Μπόμπολα, φόρεσε σαν άλλος Παπανδρέου το κουστούμι του… σωτήρα και ισχυρίστηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει λόγο να σώσει τον εαυτό του από μία αναγκαστική συγκυβέρνηση με εμάς, αλλά εγώ δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ, θέλω να σώσω τη χώρα. Αλλά για να το κάνω χρειάζομαι τα χέρια λυμένα».

Το εντυπωσιακότερο όμως σημείο στην ομιλία Σαμαρά ήταν όταν προσπάθησε να δικαιολογήσει γιατί δεν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο και γιατί υπερψήφισε το 2ο που αποτελεί ως γνωστόν συνέχεια του πρώτου.

«Είχαμε δίκιο που δεν ψηφίσαμε το πρώτο μνημόνιο» τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά είχαν δίκιο όπως είπε κι όταν ψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο!!!

Παραδέχτηκε πάντως ότι ψήφισαν «και πράγματα με τα οποία διαφωνούν», αλλά όπως δικαιολογήθηκε «ποτέ δεν βγήκαμε να πούμε στο λαό ότι αυτά είναι σωστά».

πηγη

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...