Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

"ΟΧΙ" από 6 Tαμεία στον κυβερνητικό εκβιασμό για το PSI


Mεγάλη τακτική ήττα καταγράφει ήδη η κυβέρνηση στο ζήτημα του PSI από τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, όπου από τα 15 μόνο εννέα συμμετέχουν τελικά, ενώ άλλα έξι δεν υποχώρησαν στις απειλές κια "γυρίζουν την πλάτη" στις διαβεβαιώσεις του Ε.Βενιζέλου.
Τα 9 Ταμεία που συμφώνησαν να χάσουν τα λεφτά τους και να συμμετάσχουν στο PSI+ είναι βέβεια όλα τα κρατικά. Αυτά είναι τα: ΙΚΑ(με συνολικά ομόλογα αξίας 1,46 δισ. ευρώ) ΟΓΑ ( 1,06 δισ.) ,ΟΠΑΔ με 40 εκατ. ευρώ, ΜΤΠΥ με 69 εκατ. ευρώ , ΤΑΥΤΕΚΩ με 238,6 εκατ. , ΕΤΕΑΜ με 18,4 εκατ., ΤΠΔΥ με 28 εκατ., ΑΕΓΑΚ με 60 εκατ. και ΟΑΕΕ με 162 εκατομμύρια ευρώ ομόλογα. Συνολικά τα συγκεκριμένα ταμεία θα «βάλουν στο κούρεμα» ομόλογα αξίας 3,031 δισ. ευρώ.

Αντιθέτως δεν δέχονται να συμμετάσχουν στην όλη διαδικασία οι διοικήσεις 6 ασφαλιστικών ταμείων, με συνδυασμένη έκθεση στα ομόλογα που υπερβαίνει τα 3,44 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα ταμεία αυτά είναι τα:

ΕΤΑΑ  με ομόλογα συνολικής αξίας 823,7 εκατ. ευρώ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ με 382,8 εκατ., ΤΑΕΔΥ με ομόλογα σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ, ΤΕΑΠΑΣΑ με 16,6 εκατ., ΤΑΙΤ με 709,7 εκατ. και ΤΑΠΙΤ με 12,9 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ότι αφορά την γενικότερη εικόνα το 90% της συμμετοχής είναι άπιαστο όνειρο, το 75% είναι η προσδοκία που θα δώσει την δυνατότητα ενεργοποίησης των CAC's και υπάρχει και μια διάχυτη ανησυχία μήπως δεν πιάσουν ούτε αυτό το ποσοστό. Έχουν προβλεφθεί κάποιες ναλλακτικές λύσεις για την περίσταση (χρονική παράταση κλπ), αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά τα πράγματα "μπλέκουν". Όχι ότι τώρα είναι απλά. Το αντίθετο...
Σήμερα το βράδυ στις 22.00 που κλείνουν οι προσφορές θα ξέρουμε. Την Παρασκευή στο 08.00 θα ανακοινβθούν τα αποτελέσματα στο διαδίκτυο...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...