Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

JJS: Ο Ερντογάν έχασε το μυαλό του η συμβαίνει κάτι άλλο;


Πριν από 48 ώρες, σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, ο Ερντογάν δήλωσε ότι όχι μόνο ότι θα συνεχίσουν οι στολίσκοι για τη Γάζα, αλλά ότι  επιπλέον, στο μέλλον θα συνοδεύονται από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό. Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα λάβει ισχυρή απάντηση σε περίπτωση επίθεσης στο στολίσκο. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος στο όνομα της «τιμής» έχασε το μυαλό του, σπρώχνει ολόκληρη μια περιοχή προς το απόλυτο χάος!

Πράγματι, βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση, αλλά αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Ισραήλ που αρνείται να απαντήσει. Έχουμε φτάσει στην κόκκινη γραμμή … αίματος! Όταν ο Ερντογάν τολμά να πει ότι οι στολίσκοι θα συνεχίσουν, συνοδευόμενοι από τον τουρκικό στρατό, θα του είναι αδύνατο μετά να οπισθοδρομήσει χωρίς να χάσει τελείως το πρόσωπο του.

Είναι ενοχλητικό, αηδιαστικό και τελείως ηλίθιο ότι κανένας αξιοματούχος στο Ισραήλ, π.χ. ο Νετανιάχου, δεν στέλνει αυτό το ισλαμικό χυδαίο σκυλί πίσω στο σπιτάκι του. Έχουμε να κάνουμε με έναν τρελό που προκαλεί μια χώρα της οποίας η ήττα είναι αδύνατη, και που διαθέτει το πυρηνικό όπλο.

Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο άνθρωπος έχει χάσει εντελώς το μυαλό του και οδηγεί τη χώρα του στην καταστροφή. Πρέπει οι ηγέτες μας να αναλάβουν την πρωτεία με καθαρά και αυστηρά  λόγια, προειδοποιώντας την Τουρκία ότι αν στέλνει τους στολίσκους μαζί με πολεμικά πλοία, τότε θα θεωρήσουμε αυτή τη κίνηση ως κήρυξη πολέμου και θα δράσουμε ανάλογα!

Αυτή η δήλωση δεν θα ήταν τόσο για προειδοποίηση του Ερντογάν, ο οποίος βυθίζεται στην τρέλα, ίσως τυφλωμένου από τον σπλαχνικό αντισημιτισμό του, παρά προς τους Τούρκους στρατιωτικούς. Πράγματι, αυτοί γνωρίζουν τον συσχετισμό των δυνάμεων και τις συνέπειες που θα ακολουθούσαν από μια τέτοια πράξη: η συνολική εξόντωση του τουρκικού στρατού, για να μην αναφέρουμε τις κολοσσιαίες ζημιές. Αυτοί ξέρουν σε ποιο βαθμό μια σύγκρουση θα ήταν μοιραία ακόμα και θανατηφόρα. Πολλοί από αυτούς μας εκτιμούν, μας σέβονται και προπαντός μας φοβούνται.

Ας παίξουμε, και ας τους απειλήσουμε με σαφήνεια. Θα τους εκφοβίσουμε τόσο πολύ που θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να ανατρέψουν τον τρελό, το ονειρεύονται εδώ και χρόνια. Εξάλλου, δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο άλλο σενάριο, κανένας υγιής  άνθρωπος δεν θα αψηφούσε μια χώρα στρατιωτικά δέκα φορές πιο προηγμένη από τη δική του, και που διαθέτει πυρηνικά όπλα.

Και όμως αν φανταστούμε μια άλλη εξήγηση για τη συμπεριφορά του Ερντογάν; Και αν ο Ερντογάν δεν ήταν τρελός;

Τότε λοιπόν η μόνη λογική απάντηση είναι ότι διαθέτει μη-συμβατικό οπλοστάσιο, ίσως μερικές πυρηνικές κεφαλές. 

Σε αυτή τη περίπτωση θα βρισκόμασταν σε τελείως διαφορετικό σενάριο, τρομακτικό. Ίσως να εξηγήσει τη λήθαργο των ηγετών μας …

Ας προσευχηθούμε να είναι η τρέλα του που υπαγορεύει τα βήματα του και όχι μια τρομερή έκπληξη που θα μας επιφυλασσόταν.

Ramatkal - JSSNews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...