Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Προϋπολογισμός τον Οκτώβριο, εκλογές το Νοέμβριο!





ImageΩς πρόκριμα εκλογών το Νοέμβριο εκλαμβάνουν πολιτικοί παρατηρητές τόσο την απόφαση της κυβέρνησης να ψηφίσει για πρώτη φορά στη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας τον Προϋπολογισμό τέλη Οκτωβρίου, αντί τέλη Δεκεμβρίου, αλλά και την αποδοχή της απόφασης από τη Νέα Δημοκρατία. Επίσημη δικαιολογία "Να βοηθηθεί η εικόνα της χώρας διεθνώς», αλλά ανεπίσημα είναι σαφές ότι υπάρχει ανησυχία για το αν η κυβέρνηση που δυνητικά θα προέλθει από τις εκλογές του Νοεμβρίου θα καταφέρει να ψηφίσει μέσα σε ένα τόσο βαρύ κλίμα τον "κατάλληλο" Προϋπολογισμό.
Τη Ν.Δ. την συμφέρει να είναι ψηφισμένος ο Προϋπολογισμός, ενώ και η τρόϊκα θέλει να έχει ψηφιστεί πριν από τις εκλογές αφού ξέρει ότι όποιο σχήμα και να βγει από τις εκλογές είναι υποχρεωμένο να τηρήσει τον Προϋπολογισμό.
Μαζί με την αποδοχή του αιτήματος Βενιζέλου, η Νέα Δημοκρατία επιμένει όμως ταυτόχρονα σε εκλογές, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση απέτυχε και πρέπει να φύγει.
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε το απόγευμα της Κυριακής επικοινωνία με τους δύο Αντιπροέδρους του κόμματος, το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τους αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας, με τους οποίους συζήτησε το κυβερνητικό αίτημα, για την ταχύτερη ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2012.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι επόμενο να μην έχει αντίρρηση σε ένα αίτημα διαδικαστικό (σ.σ.: από πότε έγινε "διαδικαστικό θέμα" ο χρόνος ψήφισης του προϋπολογισμού;) το οποίο -κατά τον κ. Βενιζέλο- μπορεί να βοηθήσει την εικόνα της χώρας διεθνώς» όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης μετά το πέρας των επαφών.

«Όμως, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει το αυτονόητο: Ότι μια κυβέρνηση, που μέσα σε δυο χρόνια έχει πέσει παταγωδώς έξω σε όλες τις προβλέψεις της και στο Μνημόνιο και στους προϋπολογισμούς της, ακόμα και στο πολυδιαφημισμένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμά της, παρά τις βαρύτατες θυσίες του ελληνικού λαού, είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει» σημειώνει ο κ. Μιχελάκης.

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «η ανάγκη για άμεση αλλαγή πολιτικής, μέσα από εκλογές, είναι πλέον ολοφάνερη και επιτακτική».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...