Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Θέλουν να πληρώσουν κανονικά το ομόλογο – swap της Goldman Sachs επί Σημίτη


Αυτές τις ημέρες γίνεται ένα τεράστιο παζάρι σε όλη την Ευρώπη για το μέλλον των ελληνικών ομολόγων. Το Γαλλικό σχέδιο, που φαίνεται να προκρίνεται, περιλαμβάνει την μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων. Έτσι, με βάση αυτό το σχέδιο τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους οι Ελληνικές τράπεζες ύψους 15 δις θα ανακυκλωθούν για 30 χρόνια. Το επιτόκιό τους εκτιμάται κοντά στο 5,5% – 8%. Το ερώτημα είναι, όμως, τι θα γίνει με το περιβόητο ομόλογο – swap της Goldman Sachs, που εξέδωσε η αμερικανική τράπεζα επί κυβέρνησης Σημίτη, που άνοιξε τον δρόμο στην Ελλάδα να μπει στο ευρώ.



Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΛΥΜΠΙΑ, αυτό το ομόλογα θα πληρωθεί κανονικά, δηλαδή θα εξαιρεθεί από το όποιο σχέδιο υιοθετηθεί στην Ευρώπη για την λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται καθώς το σχέδιο (είτε έρθει από το Παρίσι είτε από το Βερολίνο) θα έχει ορίζοντα έως το 2014. Σε αυτή την περίπτωση, και εφόσον δεν υπάρχει κομμάτι του ομολόγου – swap που θα παρουσιάσει «ωρίμανση» μετά το 2014, το ελληνικό κράτος θα το πληρώσει κανονικά, χωρίς να το μετακυλίσει, όπως τα υπόλοιπα ομόλογα.


*Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει ομόλογα ύψους 5,3 δις ευρώ, με το υψυλότερο ποσό που θα ανακυκλώσει θα είναι περίπου ένα δις για το τρέχον έτος και 1,4 δις για το 2014.

*Τα ομόλογα που διαθέτει η Alpha Bank και λήγουν, αγγίζουν τα 2,6 δις, ενώ το 2012 λήγουν ομόλογα ύψους 1,1 δις.

*Η Eurobank διαθέτει ομόλογα 5,8 δις. Το 2011 εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 2,7 δις, ενώ το 2012 λήγουν 2,1 δις.

*Τράπεζα Πειραιώς και ΤΤ διαθέτουν και αυτές ομόλογα τα οποία λήγουν το ερχόμενο χρονικό διάστημα.




 


olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...