Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Δημοσκόπηση-ανατροπή: Η πλειοψηφία θέλει πρόωρες εκλογές!






Η πλειοψηφία των πολιτών θέλει πρόωρες εκλογές, η Ν.Δ. παγιώνει και διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου και είναι πλέον σαφής η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, όπως αυτή καταγράφεται από δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύεται στο «Παρόν της Κυριακής». Ταυτοχρόνως για πρώτη φορά η πλειοψήφία των ερωτωμένων ζητά πρόωρες εκλογές: 50,1%!
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή επί των αναποφάσιστων, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 1,3%, ενώ στην προηγούμενη μέτρηση η διαφορά ήταν στο 0,9%.
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 23,1%, ΝΔ 24,4%, ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 4,8%, ΣΥΡΙΖΑ 3,4%, Οικολόγοι 3,3%, Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,4%, Άρμα Πολιτών 2,2%, ενώ το 20,8% των ερωτηθέντων απαντά «δεν ξέρω – δεν απαντώ».

Στην παράσταση νίκης για δεύτερη δημοσκόπηση η ΝΔ υπερέχει με ποσοστό 54,8% έναντι 37,8% του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Α. Σαμαράς περνά μπροστά με 31,5%, έναντι 30,5% του Γ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με την έρευνα 8 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν πως έρχονται χειρότερες μέρες, ενώ το 77,6% πιστεύει πως ακόμα και χωρίς την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου οι Ευρωπαίοι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Το εύρημα αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς αναδεικνύει ότι η κυβερνητική προσπάθεια να πειστούν οι Έλληνες ότι αν δεν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο θα κατέρρεε η χώρα, έχει πέσει στο κενό και έχει γυρίσει μπούμερανγκ σε βάρος της.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...