Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΗΠΑ-Ισραήλ και Ιράν σε θέση μάχης Ένα βήμα πριν τον Όλεθρο

Στοχεύουν στην ολοκληρωτική καταστροφή του Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά και πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς είναι έτοιμοι να καταστρέψουν 10.000 στόχους στο Ιράν, μέσα σε λίγες ώρες».

Dan Plesch, διευθυντής του Κέντρου Διεθνών Μελετών και Διπλωματίας του πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Με άρθρο του στην «GRANMA», ο Φιντέλ Κάστρο Ρουζ, μας επαναφέρει στην πραγματικότητα. Η κρίση με το Ιράν βρίσκεται στην πλέον ευαίσθητη χρονική στιγμή.

Αμερικά και ισραηλινά Μέσα, έχουν μεταδώσει πως η Σαουδική Αραβία (παρ΄όλο που το αρνείται επίσημα) έχει παραχωρήσει αεροδιάδρομο στα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη για να βομβαρδιστεί το Ιράν.

Βρισκόμαστε άραγε στο σημείο μηδέν; Όπου ο Ομπάμα «ετοιμάζεται να διατάξει επίθεση εναντίον του Ιράν για; Να μην διακινδυνεύσει να χάσει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή» όπως διαπιστώνει ο Νόαμ Τσόμσκι.

Γράφει λοιπόν ο Φιντέλ:

Την περασμένη Παρασκευή, 25 Ιουνίου, διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο που συγκεντρώνει την προσοχή από τις λεπτομέρειες των πληροφοριών που παρέχει, δημοσιοποίηση δήλωση του διοικητή ναυτικών δυνάμεων της επίλεκτης δύναμης των Ισλαμικών Επαναστατικών Φρουρών, ναύαρχο Αλί Φανταβί με την οποία προειδοποιεί ότι «στην περίπτωση που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους διατάξουν την επιθεώρηση ιρανικών σκαφών σε διεθνή ύδατα θα λάβουν απάντηση στον Περσικό Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ».
Και συνεχίζει στο άρθρο του ο Κάστρο:
«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως αμέσως μόλις τα πολεμικά των ΗΠΑ και του Ισραήλ πάρουν τις θέσεις τους –μαζί με τα υπόλοιπα αμερικανικά πολεμικά σκάφη που βρίσκονται στην περιοχή των ιρανικών ακτών- και αποπειραθούν να επιθεωρήσουν το πρώτο ιρανικό εμπορικό σκάφος, θα πέσει βροχή από πυραύλους και από τις δύο κατευθύνσεις. Αυτό θα είναι και η ακριβής στιγμή που ένας τρομερός πόλεμος θα ξεκινήσει. Και δεν είναι πιθανό να προβλέψω πόσα πλοία θα βυθιστούν και ποιας πλευράς».
Την κρισιμότητα της κατάστασης ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης παρομοιάζει με την κρίση των πυραύλων στη Κούβα, του Οκτωβρίου 1962, που ΗΠΑ και ΕΣΣΔ είχαν βρεθεί στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου. Με παγκόσμιες διαστάσεις, μια και όπως γράφει ακόμα:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως από την Ευρώπη, τα πυρηνικά όπλα Βρετανίας και Γαλλία, συμμάχων των ΗΠΑ και του Ισραήλ –οι οποίες πρόθυμα επέβαλαν την απόφαση που αναπότρεπτα οδηγεί σε πόλεμο, έναν πόλεμο που αναπόφευκτα θα είναι πυρηνικός- αποτελούν πλέον απειλή και για την ρωσική επικράτεια, αν και τόσο αυτή η χώρα όπως ακριβώς και η Κίνα, προσπάθησαν να αποτρέψουν παρόμοιο επακόλουθο, ανάλογα με την ισχύ και τις πιθανότητες της καθεμιάς επιτρέπουν».
Και καταλήγει:
«Να διακινδυνεύσω οποιαδήποτε υπόθεση, θα είναι καθαρή επιστημονική φαντασία από μέρους μου».

Γυρνάμε μερικά χρόνια πίσω. Όταν κάποιοι αναρωτιόντουσαν τι δουλειά έχουν οι ΗΠΑ να ξεκινούν «φιλικές» σχέσεις με ένα καθεστώς όπως του Αζερμπαϊτζάν, που κάθε άλλο παρά πληροί τα «δημοκρατικά στάνταρντς» που θέτει το Στέητ Ντηπάρτμεντ.
Έχουμε πει όμως, ότι κάθε βήμα των ΗΠΑ είναι καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο. Στόχος λοιπόν ήταν η δημιουργία «ευκίνητων» στρατιωτικών βάσεων που θα χρειάζονταν για μελλοντικές επιχειρήσεις.
Τότε είχε γραφεί πως οι οβερτούρες του τότε Αμερικανού υπουργού Άμυνας Ράμσφελντ με τους Αζέρους, είχε άμεση σχέση με την επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν…
Η επιβεβαίωση έρχεται μερικά χρόνια αργότερα, καθώς μαθαίνουμε πως το Ιράν συγκεντρώνει στρατιωτικές ενισχύσεις στα 660 χιλιομέτρων σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, καθώς πηγές της αντικατασκοπίας αναφέρουν πως από την άλλη πλευρά των συνόρων έχουν καταφθάσει αμερικανικές και ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις.
Αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή της Κασπίας αφορούν άμεσα στα ρωσικά συμφέροντα. Και δημιουργεί απορία η απουσία σχολίων από τη Μόσχα. Εκτός αν υποθέσουμε ότι κάποια δημοσιεύματα της αγγλόφωνης έκδοσης της «Πράβντα» ή και το άρθρο του Φιντέλ αποτελούν έμμεσες προειδοποιήσεις της Μόσχας.
Τι λένε τώρα οι ειδήσεις, τις οποίες όπως ήταν φυσικό, απέκρυψαν τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, των βαρόνων του Τύπου…
O ανταποκριτής των SUNDAY TIMES Ούζι Μαναΐμι, έγραψε στις 30 Μαΐου:
Τρία γερμανικής κατασκευής υποβρύχια, (άραγε γέρνουν;) εξοπλισμένα πυραύλους Κρουζ με πυρηνικές κεφαλές πρόκειται να αναπτυχθούν στον Κόλπο, κοντά στην ιρανική ακτογραμμή. Κάθε υποβρύχιο με πλήρωμα 35-50, έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης πυρηνικού πυραύλου Κρουζ. Το πρώτο υποβρύχιο ήδη έχει σταλεί, λόγω των ισραηλινών φόβων ότι βαλλιστικοί πύραυλοι έχουν αναπτυχθεί από το Ιράν, τη Συρία και τους Χεσμπολά του Λιβάνου, ώστε να μπορούν να πλήξουν στόχους στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών βάσεων και εκτοξευτήρες πυραύλων.
Τα υποβρύχια αυτά μπορούν να παραμείνουν μακράν της βάσης τους περίπου 50 ημέρες και εν καταδύσει τουλάχιστον μια εβδομάδα.
Ήδη στον Κόλπο κατευθύνεται και το αεροπλανoφόρο «USS Harry S. Truman» επικεφαλής αρμάδας που απέπλευσε από το Νόρφολκ της Βιρτζίνια στις 21 Μαΐου. Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ θα διαθέτουν δύο αεροπλανοφόρα στην περιοχή, επειδή ο στολίσκος πρόκειται να συναντηθεί με το αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower», που βρίσκεται ήδη στην Αραβική Θάλασσα. Εκεί βρίσκεται και το γερμανικό πολεμικό σκάφος «FGS Hessen», κάτω από αμερικανικές διαταγές.
Ο φόβος είναι μήπως τα αμερικανικά πολεμικά προσπαθήσουν να κάνουν νηοψία στα ιρανικά σκάφη της ερυθράς ημισελήνου που σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνονται με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα…
Η κυβέρνηση Ομπάμα, έχει διατάξει να βρίσκονται σε αυξημένη πολεμική ετοιμότητα οι δυνάμεις που σταθμεύουν στο Αφρικανικό νησί Ντιέγκο Γκαρσία (βρετανικής ιδιοκτησίας, απ΄όπου με βρετανικήεντολή εκτοπίστηκε όλος ο πληθυσμός του ώστε να ανεγερθεί η τεράστια αμερικανική στρατιωτική βάση για τις αμερικανικές επιθετικές ενέργειες στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία).
Μια ντουζίνα πολεμικά πλοία των Ηνωμένων Πολιτειών και τουλάχιστον ένα Ισραηλινό σκάφος διέσχισαν τη Διώρυγα του Σουέζ προς την Ερυθρά Θάλασσα, την Παρασκευή, αναφέρει η Βρετανο-Αραβική εφημερίδα Al-Quds Al-Arabi το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χιλιάδες στρατιώτες του Αιγυπτιακού στρατού είχαν αναπτχθεί κατά μήκος της διώρυγας του Σουέζ για να εξασφαλίσουν την αβλαβή διέλευση των πολεμικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου και αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ ήταν τα μεγαλύτερα που διέσχισαν την διώρυγα τα τελευταία χρόνια, αναφέρει η Al-Quds.

Το γερμανικό περιοδικό «ντερ Σπήγκελ» αποκάλυψε μόλις στο προηγούμενο τεύχος του πως Αμερικανοί στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο γερμανικής πλοιοκτησίας φορτηγό πλοίο «Χανσα Ιντια», στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου και βρήκαν οκτώ εμπορευματοκιβώτια γεμάτα πυρομαχικά, με πιθανό προορισμό τη Συρία, από το Ιράν Το φορτίο παραβίαζε το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλλει στο Ιράν ο ΟΗΕ.

«Πρόκειται μια «προσβλητική υπόθεση» είπε Γερμανός διπλωμάτης, που θα μπορούσε να βλάψει τις ενδο-ατλαντικές σχέσεις. Μετά από παρέμβαση της γερμανικής κυβέρνησης, οι ΗΠΑ επέτρεψαν στο πλοίο να συνεχίσει τον πλουν του με προορισμό τη Μάλτα, όπου τα επίμαχα εμπορευματοκιβώτια «ασφαλίστηκαν»…

Καθώς η πολεμική ατμόσφαιρα επιδεινώνεται με αδιευκρίνιστες τις πραγματικές πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν, ουδείς ως τώρα έχει προβλέψει τι θα μπορούσε να συμβεί έστω αν κάποιος πύραυλος έπληττε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Μια καταστροφή με διαστάσεις πολύ χειρότερες του Τσερνόμπιλ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...