Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ


Άλλη μια δημοσκόπηση της MRB δόθηκε στη δημοσιότητα.
Παρά το περίσσευμα λαθροχειρίας που έχουν όλα τα αντίστοιχα εγχειρήματα, δυο πράγματα είναι σαφή και γι ακόμα μία φορά θα επιχειρήσουμε να τα αναδείξουμε.Το πρώτο είναι η καθολική αποστροφή της κοινωνίας στο πολιτικό σύστημα.Το δεύτερο είναι η άρνηση των πολιτικών μηχανισμών να αντιληφθούν τις διαθέσεις των μαζών. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
1. Το ότι μας κυβερνά ένας θίασος μειοψηφίας είναι δεδομένο. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόνο το 28,1% της αποδοχής των πολιτών. Αυτό όμως δεν το εμποδίζει να επιχειρεί μια εκ θεμελίων ανατροπή της Ελληνικής κοινωνίας. Ο λόγος που συνεχίζει απτόητο το καταστροφικό και εθνοπροδοτικό του έργο, δεν είναι μόνο η έλλειψη φιλότιμου και ευαισθησίας που διαθέτουν σε πλεόνασμα τα πολιτικά του στελέχη. Ο κύριος λόγος είναι γιατί όλοι οι υπόλοιποι του επιτρέπουν με την ανοχή τους να ασελγεί.
2. Το γεγονός πως ο πρωταγωνιστής του κυβερνητικού θίασου, είναι αποδεκτός από το 31,4% μόνο των απελπισμένων και ζαβλακωμένων κοψοχέρηδων που με την ανοχή τους κατέστρεψαν την Ελλάδα, δεν ενεργοποιεί κανενός είδους αντανακλαστικά αξιοπρέπειας από τον εν λόγω πολιτικό άνδρα.Δε τον ενδιαφέρει άλλωστε να είναι καλύτερος από τον βασικό του ανταγωνιστή στο σικέ πολιτικό παιχνίδι.Αρκείται στο ότι εμφανίζεται να είναι λιγότερο σκατάς από τον έτερο Καπαδόκη, ο οποίος παραμένει καθηλωμένος στο 20,7% της αποδοχής του εκλογικού σώματος.
3. Το ότι παρά τον κοινωνικό και πολιτικό Αρμαγεδδώνα, το τρίτο κόμμα της βουλής παραμένει καθηλωμένο στο 7% της θετικής αποδοχής, ουδόλως φαίνεται να προβληματίζει την πολιτική του ηγεσία. Όλα δείχνουν πως δύσκολα θα κατανοήσει πως η ιδεολογική και πολιτική καθαρότητα – νηφαλιότητα δεν αποτελεί ούτε ικανή ούτε αναγκαία συνθήκη για να κερδηθεί ο νους και η καρδιά των ανθρώπων, σε ένα πλειοψηφικό ρεύμα άμεσης και παραδειγματικής ανατροπής αυτής της ολέθριας και πολλαπλά επικίνδυνης κατάστασης που βιώνει ο τόπος.
4. Ο βαθμός αποδοχής των έτερων δύο καιροσκόπων και τυχοδιωκτών της πολιτικής (ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ), προφανέστατα αφήνει αδιάφορο και τον γράφοντα αλλά και τους εργαζόμενους συνολικά.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: Το πρώτο που δεν κατάλαβαν, είναι πως αυτός ο λαός τους έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη και εκδηλώνει με τρόπο χαρακτηριστικό την αποστροφή του στο πολιτικό σύστημα συνολικά.Το δεύτερο που δεν κατάλαβαν, είναι πως αυτή η αποστροφή, είναι συνδυασμένη με συναισθήματα μίσους και οργής (57,9%) από τους εργαζόμενους, και αυτό είναι ένα καινούριο στοιχείο πρωτοφανές και πασίδηλο από τα μεταπολεμικά χρονικά.Το τρίτο που δεν κατάλαβαν, είναι την αγωνία αυτού του κόσμου, τη λαχτάρα του για να υπάρξει μια πολιτική δύναμη ικανή και αποφασισμένη να ανατρέψει εκ θεμελίων αυτή την άρρωστη κατάσταση και να βάλει τον τόπο σε μια νέα πορεία.
Κανείς τους δεν τόλμησε ή δε θέλησε να ερμηνεύσει παραγωγικά το διόλου ευκαταφρόνητο 31% της αδιευκρίνιστης ψήφου. ΚΑΝΕΙΣ… Είναι τυχαίο???Είναι επικίνδυνη πολιτική αφέλεια???Ή μήπως συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι του ρόλου στον οποίο ο καθένας από αυτούς ετάχθη, μέσα σε ένα ρευστό και γκαστρωμένο πολιτικό σκηνικό που επιχειρούν με διάφορους τρόπους όλοι τους να το χαλιναγωγήσουν???ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:Στο διαμορφούμενο πολιτικό σκηνικό, οι ρόλοι των πρωταγωνιστών του έχουν αρχίσει πλέον εδώ και καιρό να γίνονται διακριτοί και απόλυτα ξεκάθαροι.Το ΠΑΣΟΚ, λειτουργεί πλέον απροκάλυπτα ως μηχανισμός εντολοδόχων της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Με τρόπο αδίστακτο και προκλητικό θα εφαρμόσει όλα όσα του υπαγόρευσαν. Αυτό το γραμμάτιο υπέγραψε και με τίμημα την απόλυτη εξαθλίωση και τη δυστυχία του Ελληνικού λαού σκοπεύει να το αποπληρώσει.
Η άμεση ανατροπή του και η παραδειγματική τιμωρία των πρωταγωνιστών του άθλιου μηχανισμού του, καθίσταται εκ των πραγμάτων ζήτημα ύψιστης εθνικής σημασίας. Ο λαός οφείλει να κατανοήσει πως δεν οφείλει κανένα έλεος σε όλους αυτούς που συνειδητά και απροκάλυπτα κατέστησαν την Ελλάδα πειραματόζωο στην εφαρμογή των νέων πολιτικών της Νέας Τάξης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Κανένα απολύτως έλεος. Αντίθετα οφείλει να δρομολογήσει την παραδειγματική τιμωρία αυτών που τόλμησαν να τσαλακώσουν την εθνική του περηφάνια. Να τους τιμωρήσει επιστρατεύοντας όλα τα αποθέματα μίσους και οργής, με τα οποία έχουν φροντίσει να πλημμυρίσουν την ψυχή του.
Η Νέα Δημοκρατία πολιτογραφήθηκε πλέον οριστικά ως άβουλος και ανίκανος κομπάρσος σε ένα σύστημα που καταρρέει. Είναι θλιβερό εξάρτημα στο ίδιο άθλιο πολιτικό σύστημα που και η ίδια εξέθρεψε, και είναι ανίκανη να λειτουργήσει εναλλακτικά έστω και στοιχειωδώς, σε συνθήκες ακραίας σήψης και ανεξέλεγκτης πολιτικής κατρακύλας.
Το ΚΚΕ παρά τις όποιες περί του αντιθέτου προσδοκίες, διαψεύδει καθημερινά τις ελπίδες πως θα μπορούσε να αποτελέσει κινητήριο μοχλό και ατμομηχανή των μεγάλων πολιτικών ανατροπών που έχει ανάγκη ο τόπος.Οι φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει να παραπέμψει στο σοσιαλιστικό όραμα τη διαφορετική διαχείριση των προβλημάτων της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας, μπορεί να περιχαρακώνουν το καταγεγραμμένο εκλογικό του σώμα, αλλά όλα δείχνουν πως δεν μπορούν σε αυτές τις συνθήκες της γενικευμένης επίθεσης, να συστρατεύσουν τους εργαζόμενους σε ένα πλειοψηφικό ρεύμα ανατροπής που το έχει ανάγκη ο τόπος προκειμένου να ανατραπούν άμεσα τα σχέδια των ισχυρών και να ανακοπεί ο επικίνδυνος αντεθνικός κατήφορος.
Τα επαναστατικά λόγια δε συνοδεύτηκαν ούτε από μια – για δείγμα – πολιτική πρωτοβουλία ανατροπής, και ως εκ τούτου είναι αδύνατον να εμπνεύσουν το θυμωμένο και εξοργισμένο λαό που καταδυναστεύεται κοινωνικά, πολιτικά και εθνικά από τη λαίλαπα της παγκόσμιας διακυβέρνησης που ανατρέπει καθημερινά τη ζωή του. Και δυστυχώς δε συναισθάνεται τη μεγάλη του ευθύνη.Είναι το κόμμα με την ουσιαστική προσβασιμότητα στο οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα και δυστυχώς εκτονώνει την οργή του λαού σε ανώδυνες για το πολιτικό σύστημα παρελάσεις γύρω από το κοινοβούλιο.Κρίμα γι αυτό το κίνημα, γιατί σε αυτές τις συνθήκες που είναι γκαστρωμένες με ανυπέρβλητη δυναμική και πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα, αποδεικνύεται άτολμο και απρόθυμο να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ανατροπής.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Ακόμη και η πλέον επιφανειακή μελέτη της εν λόγω δημοσκόπησης, αποδεικνύει περίτρανα αυτό που έλεγε ο Λένιν 100 χρόνια πριν: «Οι λαοί βρίσκονται εκατό χρόνια μπροστά από τους ηγέτες τους».Και ο Ελληνικός λαός έχει τόση οργή και τόσο θυμό που αυτή τη φορά θα διαψεύσει και θα αιφνιδιάσει τους πάντες. Αυτός ο λαός θα ξεσηκωθεί, αυθεντικά, αυθόρμητα, αποφασιστικά, και όλοι εκείνοι που καμώνονται πως πίνουν νερό στο όνομά του, θα μείνουν πίσω να τρώνε τη σκόνη της πολιτικής του εκδίκησης.Η ανάγκη να μετατραπεί άμεσα το Κίνημα Εθνικής Σωτηρίας σε πολιτικό οργανισμό, στηριγμένο αποφασιστικά στο μαζικό λαϊκό κίνημα και με ικανότητα να το εμπνεύσει και να κατευθύνει πολιτικά τους μεγάλους αγώνες του, είναι πλέον περισσότερο επείγουσα παρά ποτέ.Αυτό το καταγεγραμμένο πολιτικό κενό που επιβεβαιώνει και το εκλογικό σώμα με την καθολική αποστροφή του, είναι βιασμός της ιστορίας και η αποφασιστική αναπλήρωσή του είναι ανάγκη πρωτίστως ιστορική.
Είναι καθήκον όλων μας να αντιπαραθέσουμε την ελπίδα, την αποφασιστικότητα και τη βιώσιμη προοπτική, απέναντι στο μαύρο… το ασαφές… το γενικόλογο… το αδιέξοδο… και τη φλυαρολογία που χρόνια ολόκληρα καταδικάζουν τη ζωή μας στη μιζέρια και το λαό στην πολιτική απραξία.Είναι όλα αυτά οι μεγάλοι ένοχοι που λειτούργησαν αντικειμενικά ως αβανταδόροι σε όλους αυτούς που σε μια νύχτα τόλμησαν να αφαιρέσουν κατακτήσεις εξήντα χρόνων. Και ενώ το πιο επικίνδυνο σχέδιο σε βάρος του Ελληνισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αντί να οργανώνεται ο καθολικός λαϊκός ξεσηκωμός, κάποιοι επέλεξαν να οργανώνουν πανηγυράκια για τους …λαθρομετανάστες.
Τρία πουλάκια κάθονταν δηλαδή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...