Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΣΟΚ: "Αιωνία του η μνήμη" - H καμπάνα των Ευρωεκλογών για ποιά κόμματα χτυπά;

Η διάλυση του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον δεδομένη. Μετά τις Ευρωεκλογές αναμένεται να μπει και η «ταφόπλακα» στο κόμμα που λεηλάτησε επί δεκαετίες την Ελλάδα και φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα. Σειρά όμως λαμβάνουν και άλλα κόμματα που δήθεν ήρθαν ως υπερασπιστές των συμφερόντων των πολιτών, αλλά το γύρισαν υπέρ του μνημονίου, όπως η ΔΗΜΑΡ, ενώ βαρύς έρχεται ο πέλεκυς και για τη ΝΔ.



Η συντριβή των κομμάτων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετείχαν στην εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου κάνοντας τα «πλακάκια» με τους δανειστές στην εξόντωση των Ελλήνων φαίνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον λαμβάνει καθαρή διαφορά με ποσοστό που ξεπερνά το 3% από τη ΝΔ, αν και στις κρυφές δημοσκοπήσεις η ψαλίδα είναι πολύ μεγαλύτερη και σε ορισμένες Περιφέρειες της χώρας αγγίζει και διψήφιο αριθμό.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με τη Χρυσή Αυγή που μένει σταθερά στις δημοσκοπήσεις πάνω από 10% είναι τα δύο κόμματα στα οποία στρέφονται οι πολίτες για να δείξουν την απέχθεια τους προς το σύστημα που τους οδήγησε στην καταστροφή.

Όσο πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές η ψήφος διαμαρτυρίας θα αυξάνεται και η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα αυξάνει. Λέμε ψήφος διαμαρτυρίας καθώς οι ψηφοφόροι δεν έχουν πεισθεί ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ασκήσει μία πολιτική διεξόδου από την κρίση. Παλινωδεί και δείχνει ανωριμότητα.

Όσον αφορά στα άλλα δύο κόμματα με τα οποία συνεργάστηκε η ΝΔ στη συγκυβέρνηση, τα πράγματα είναι από «μαύρα» μέχρι σκούρα. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διάλυση και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ, όπου ο Φώτης Κουβέλης δεν μπορεί πλέον να μαζέψει τους βουλευτές και τα στελέχη του εν’ όψει και της συντριβής που επίκειται στις Ευρωεκλογές.

Στο ΠΑΣΟΚ του 5%, βία 6%, υπάρχουν τάσεις απόσχισης. Υπάρχει ο Πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος που επιχειρεί να διασωθεί πολιτικά, υπάρχουν οι «75» που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου και υπάρχουν και αυτοί που την έχουν κάνει ήδη για τους «58».

Το μαγαζί έχει βαρέσει πλήρης διάλυση και στο όνομα της δημιουργίας μίας νέας Κεντροαριστεράς παράταξης, δεν ξέρουμε αν αυτή θα λέγεται «Ελιά» ή κάπως αλλιώς, ετοιμάζεται να μπει η ταφόπλακα του.

Ήδη, στις Ευρωεκλογές δεν πρόκειται να κατέβει ως ΠΑΣΟΚ καθ’ ότι είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να εκλέξει Ευρωβουλευτή. Αυτό κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ένας ελιγμός του κ. Βενιζέλου προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να σώσει ότι μπορεί να σωθεί.

Ακόμη και ο θυρωρός όμως στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζει πώς ο «πράσινος ο ήλιος» έχει σβήσει. Αιωνία του η μνήμη…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...