Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Βλ Πούτιν: Προστασία στις πολύτεκνες οικογένειες



Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενέκρινε τις τροποποιήσεις στον Εργατικό Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις οποίες...
απαγορεύεται να απολύουν τους πολύτεκνους πατέρες, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του Προέδρου.



Το έγγραφο απαγορεύει στους εργοδότες να απολύουν τους πατέρες που είναι οι μόνοι εργαζόμενοι στις πολύτεκνες οικογένειες. Υπογραμμίζεται ότι απαγορεύεται ο εργοδότης να διαλύει τη σύμβαση εργασίας, εάν ο εργαζόμενος έχει ως προστατευόμενο μέλος ένα παιδί με ειδικές ανάγκες ηλικίας μέχρι 18 χρονών ή ένα από τα παιδιά είναι ηλικίας μικρότερης από 3 χρονών.

Σημειώνεται ότι οι αλλαγές αυτές δεν αφορούν στις περιπτώσεις που η απόλυση είναι συνέπεια της διάλυσης της επιχείρησης, της παύσης δραστηριοτήτων του ελεύθερου επαγγελματία ή της διάπραξης από τον εργαζόμενο πράξεων που αιτιολογούν την απόλυση.

"Ο νόμος εγγυάται στη γυναίκα τρία χρόνια διατήρηση της θέσης εργασίας όσο φροντίζει το παιδί. Και για τους πατέρες οι οποίοι είναι μοναδικοί εργαζόμενοι στις πολύτεκνες οικογένειες δεν υπήρχε τέτοιου είδους εξασφάλιση θέσης. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για οικογένειες με παιδιά ", σημείωσε ο Πούτιν.

Εκτός τούτου, ο Ρώσος Πρόεδρος υπέγραψε τις τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που αφορούν σε πιο σκληρά μέτρα ευθύνης για την πώληση αλκοολούχων ποτών στους ανηλίκους. Ειδικότερα για την παράβαση αυτή το πρόστιμο αυξήθηκε για τους πολίτες έως 50 χιλιάδες ρούβλια (1250 Ευρώ), για τους αξιωματούχους έως 200 χιλιάδες ρούβλια (5000 Ευρώ) και για τα νομικά πρόσωπα έως 500 χιλιάδες ρούβλια (12500 Ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...