Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία. Λέμε όχι στην υποταγή, όχι στην υποτέλεια, όχι στην ταπείνωση.

 

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, έκοψε τη βασιλόπιτα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος,  ευχήθηκε το 2012 να είναι μια χρονιά δημιουργική, με ατομική και οικογενειακή υγεία στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στους παρευρισκομένους  και σε όλο τον Πειραϊκό λαό.
Αναφερόμενος  στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, τόνισε: «Είναι ευλογία Θεού  να έχει ο Πειραιάς Μητροπολίτη εσάς, έναν κληρικό με ισχυρό ηθικό και πνευματικό εκτόπισμα.»
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ευχήθηκε στο Δήμαρχο για την ονομαστική του εορτή και σε όλους υγεία, χαρά και δύναμη καθώς και υπέρβαση των πολλών προβλημάτων.
Ευχηθείτε όλοι και προσευχηθείτε να έχουμε επίγνωση και της ποιότητας που ο Θεός  μας έχει χαρίσει, αλλά και των ευθυνών μας για τις διάδοχες  γενιές.
Αυτή η πατρίδα, πατρίδα ποτισμένη με αίμα και αγώνες έχει ένα ιερό χρέος να μεταλαμπαδεύσει τη λεβεντιά και τη ρωμιοσύνη στην αιωνιότητα,  είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Επίσης, στον κκ Σεραφείμ,  έπεσε  το τυχερό φλουρί της Βασιλόπιττας και ο  κ. Μιχαλολιάκος του προσέφερε  μία εικόνα του Αγίου Βασιλείου.
Ο κ. Μιχαλολιάκος,  προσφωνώντας τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, σημείωσε:
« Κύριε Υπουργέ αισθάνομαι την ανάγκη προσφωνώντας σας, όχι λόγω της φιλίας αλλά λόγω της θεσμικής σας παρουσίας, να κατακρίνω διαχρονικά την πολιτική ηγεσία του τόπου που υποβαθμίζει το πολιτικό προσωπικό του Πειραιά. Υποβαθμίζοντας έτσι τον Πειραιά συνολικά. Αποκλείεται κατά κανόνα το πολιτικό προσωπικό του Πειραιά από θέσεις κυβερνητικές.
Θέλω να ελπίζω ότι αυτό αποτελεί ένα παρελθόν και ότι στο μέλλον δεν θα το συναντήσουμε.
Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι το πολιτικό προσωπικό του Πειραιά, δεν υπολείπεται του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Θα έλεγα ότι είναι πάνω από τον μέσο όρο της χώρας αλλά κινδυνεύω να χαρακτηρισθώ σοβινιστής, τοπικιστής.»
Ο Δήμαρχος Πειραιά, ζήτησε 50% κούρεμα του χρέους του Δήμου ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους ότι ενώ επισκέπτεται υπουργούς και δίνουν τα χέρια για τη ρύθμιση του χρέους του Πειραιά, με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  μετά δεν γίνεται τίποτα από ότι έχει συμφωνηθεί.
Ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε την επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, τονίζοντας το ρόλο στο παγκόσμιο ναυτιλιακό γίγνεσθαι, που μπορεί να παίξει ο Πειραιάς.
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Αγαπητοί φίλοι,
Σας εύχομαι πρώτα από όλα μια χρονιά που θα ξαναγεννηθεί η Ελπίδα, μια χρονιά που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στις καρδιές σας, μια χρόνια με Υγεία για εσας και τις οικογένειές σας. Οι ευχές έχουν και αυτές το νόημά τους και τη σημασία τους. Γιατί πρέπει πρώτα από όλους εμείς οι ίδιοι να πιστέψουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα μπορούμε με την αγάπη μας να πετύχουμε το στόχο μας. Και τα όσα πετύχαμε εδώ στον Πειραιά, με λίγα με ελάχιστα χρήματα αλλά με πολύ αγάπη για την πόλη και τους ανθρώπους της το επιβεβαιώνουν.
Εδώ σε αυτήν αίθουσα πριν από ένα χρόνο ακόμη και οι πιο καλόπιστοι μέσα τους αμφισβητούσαν ότι μπορούσαμε να πετύχουμε όσα δεσμευόμαστε στον Πειραϊκό λαό.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά χάρις στα τρία «Σ» που ενεργοποιήσαμε ως πρώτη προτεραιότητα μας, τη Συνεννόηση- τη Συμμαχία –τη Συμμετοχή,  καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να βάλουμε τις βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίσουμε τον Πειραιά που θέλουμε.
Τον Πειραιά της αρχοντιάς και της ανθρωπιάς, τον Πειραιά που αξίζουν να έχουν τα παιδιά του Πειραιά.
Και από εδώ από αυτό το βήμα θέλω να ευχαριστήσω όλους που στήριξαν τον αγώνα που δίνουμε. Τους εργαζόμενους, τους δημότες, τους φορείς της πόλης, τους Εθελοντές , τους Βουλευτές του Πειραιά, τις Δημοτικές Παρατάξεις, τους συνεργάτες μου και φυσικά την Εκκλησία του Πειραιά, και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεραφείμ, που με τη δράση του αποτελεί έναν πυλώνα αλληλεγγύης και στήριξης.
Αναμφισβήτητα ζούμε σε μια δύσκολη εποχή. Με μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
Όμως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία όχι μόνο σταθήκαμε όρθιοι, αλλά γεννήσαμε την ελπίδα. Γεννήσαμε την πίστη ότι μπορούμε να μετατρέψουμε  την κρίση σε ευκαιρία.
Δεν φοβηθήκαμε τη σύγκρουση, με κάθε λογής συμφέροντα. Η σύγκρουσή μας όμως δεν ήταν ούτε και θα είναι τυφλή. Θα είναι στοχευμένη και κυρίως θα είναι για το καλό της πόλης και των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται σε αυτήν. Γιατί Πολιτική σημαίνει άνθρωπος και όχι αριθμοί και αυτό δεν πρέπει να το λησμονεί κανείς.
Γι΄ αυτό και σήμερα πρώτη του μήνα το λέω και ας το βάλουν κάποιοι καλά στο μυαλό τους.
Το λιμάνι του Πειραιά ανήκει στην πόλη του Πειραιά. Είναι η παραλία του.  Όσοι πιστεύουν ότι θα πετύχουν να το παραδώσουν αλλού, όσοι υποστηρίζουν ότι θα προχωρήσουν δήθεν έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που θα βλάψουν την πόλη και θα την αποκόψουν από το θαλάσσιο μέτωπό της πλανώνται.
Δεν θα περάσουν. Τους το είπα,  το επαναλαμβάνω και σήμερα. Τα ιπτάμενα τρενάκια, τα σχέδια για έργα μακέτες που μόνο στόχο έχουν να κλέψουν το λιμάνι από το φυσικό του ιδιοκτήτη που είναι η πόλη του Πειραιά,  δεν πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα. Μονορέιλ δεν πρόκειται να κατασκευασθεί. Τελεία και παύλα. Είναι δυνατόν μια πόλη που έχει το ευεργέτημα του Θεού να βλέπει θάλασσα, να βάλουμε ανάμεσά της ένα τρένο σε ύψος έξι μέτρων και να το πληρώσουμε και 300 εκατομμύρια ευρώ;
Εμείς είμαστε οι πρώτοι που ύψωσαν τη σημαία της ανάπτυξης. Ζητήσαμε και ζητάμε έργα στην πόλη που και δουλειές θα δώσουν και την οικονομία θα τονώσουν.
Αντί να σχεδιάζουν όμως πώς να πετάξουν εκατομμύρια ευρώ από το παράθυρο μέσω ΕΣΠΑ, ας κάνουν έργα που είναι και πιο οικονομικά και ωφέλιμα για την πόλη.
Ας κάνουν την υπόγεια σήραγγα που έχουμε προτείνει ώστε να ενωθεί το ΣΕΦ με το λιμάνι και την  δρόμο ταχείας κυκλοφορίας  Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Με δυο άξονες, ο ένας μέχρι τον Άγιο Διονύσιο και ο άλλος μέχρι τον Άγιο Σπυρίδωνα. Να αναπνεύσει ο Πειραιάς.
Αγαπητοί φίλοι,
Σε αυτές τις 365 μέρες που πέρασαν πετύχαμε πολλά,.
Είχαμε πει από την αρχή ότι δεν θα είμαστε μια συμβατική Δημοτική Αρχή. Δεν είμαστε συμβιβασμένοι ούτε του συστήματος. Αποφασίσαμε να συγκρουστούμε με όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν για χρόνια την πόλη μας και την  καταδικάζουν σε φθορά.
Κερδίσαμε πρώτα από όλα το μεγάλο στοίχημα της καθαριότητας. Σας το είχαμε πει ότι σε εξήντα μέρες θα έχουμε καθαρίσει την πόλη και το κάναμε πράξη. Ακόμη και μετά τη μεγάλη απεργία που έγινε στο ΧΥΤΑ, η πόλη καθάρισε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι μπροστά μας. Λιγότερο προσωπικό, λιγότεροι πόροι. Αλλά θα τα καταφέρουμε. Έχω εμπιστοσύνη στη συμμαχία που πετύχαμε με τους εργαζόμενους και τους δημότες. Ο Πειραιάς θα μείνει καθαρός.
Δεύτερον είχαμε πει ότι θα νικήσουμε το παραεμπόριο. Είμαι υπερήφανος που στον Πειραιά, το παραεμπόριο δεν υπάρχει ούτε στο λεξιλόγιό της.
Τρίτον είχαμε πει ότι θα απομακρυνθεί ο ΟΚΑΝΑ, από την καρδιά της πόλης. Το πετύχαμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τα παιδιά, τα άρρωστα παιδιά θα έχουν την φροντίδα που τους αξίζει εκεί που πρέπει.
Τέταρτο: είχαμε να καταπολεμήσουμε τους καταπατητές της δημοτικής περιουσίας. Είμαστε αμείλικτοι εναντίον των καταπατητών. Καταθέσαμε προσωπικές μηνύσεις και αγωγές. Το ίδιο κάναμε και στο στρατόπεδο Παπαδογιώργη ώστε να προχωρήσουμε το ταχύτερο δυνατό στην αξιοποίησή του για αθλητικές, πολιτιστικές δράσεις.
Θα πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει .
Πέμπτο : Αξιοποιήσαμε τη δημοτική περιουσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημοπρασία του αυτοκινήτου του αείμνηστου Δηλαβέρη. Με διαφάνεια καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας και τα χρήματα που πήραμε θα διατεθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ για την αναβάθμιση του πάρκου Δηλαβέρη. Μάλιστα θα λειτουργήσουν με πολλαπλασιαστική δύναμη, διότι τα περισσότερα έργα θα γίνουν με αυτεπιστασία. Το πάρκο Δηλαβέρη θα γίνει όαση.
Εκτον: Είχαμε να πολεμήσουμε με όλους εκείνους που χρησιμοποιούσαν την κυριακάτικη αγορά του Πειραιά, με νοοτροπίες και συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν σε ευνομούμενη Πολιτεία. Συγκρουστήκαμε αλλά βάλαμε τάξη στο παζάρι.
Εβδομο: Ζητώντας την άδεια του εισαγγελέα μπήκαμε και καθαρίσαμε οικόπεδα και ακίνητα που είχαν γίνει εστίες μόλυνσης και σκουπιδότοποι  και πρόσβαλλαν την αισθητική της πόλης μας. Το ίδιο κάναμε με το Οικόπεδο στην Τζαβέλα. Με διαδικασίες πρωτόγνωρες και ταχύτατα διαμορφώσαμε μια πολύ όμορφη παιδική χαρά.
Όγδοο: μετατρέψαμε όπως έχετε δει την Αγίου Κωνσταντίνου από άναρχο παρκινγκ σε έναν πολύ όμορφο πεζόδρομο ελαφριάς κατασκευής.
Ένατο: Διοργανώσαμε την Πειραϊκή Αμφικτιονία.  Όλοι οι εκπρόσωποι των ανθρώπων που συνέβαλλαν στην αναγέννηση του Πειραιά έδωσαν το παρών. Το θεσμό αυτό τον θέλουμε, τον βελτιώνουμε και θα σηματοδοτεί το δικό μας αντάμωμα.
Δέκατο: Αλληλεγγύη. Πετύχαμε και τη συνέχιση της δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, και της βοήθειας στο σπίτι, και του Δημοτικού ιατρείου και του Ξενώνα αστέγων. Οι εποχές είναι δύσκολες, οι άνθρωποι θέλουν στήριξη. Το είχαμε πει και το επαναλαμβάνω. Κανείς Πειραιώτης χωρίς ένα πιάτο φαί, χωρίς ένα κρεβάτι να κοιμηθεί. Αυτό είναι για μένα αξίωμα. Παιδικοί σταθμοί: Φέτος δεν υπήρξε ούτε ένα παιδί δημότη Πειραιά, που δεν βρήκε θέση σε βρεφικό ή παιδικό σταθμό.
Ενδέκατο: Πετύχαμε να μειώσουμε τα ενοίκια μέχρι και 60% κτιρίων που νοίκιαζαν υπηρεσίες του Δήμου μας. Στόχος μας είναι να μεταφερθούν όλες σε ιδιόκτητους χώρους, ώστε να μην σπαταλώνται δημοτικοί πόροι σε ενοικιάσεις κτιρίων.
Αυτά που σας ανέφερα είναι ενδεικτικά των όσων πετύχαμε. Είναι και πολλά άλλα. Όπως η ανάπτυξη του φυτικού πρασίνου , καθώς μας πνίγει η έλλειψή του. Ήδη και εκεί αρχίζει και αλλάζει την εικόνα του Πειραιά, η διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου, ο εξορθολογισμός των υποχρεώσεων του Δήμου, το «πάγωμα» των τελών για Πέμπτη χρονιά, η ρύθμιση των χρεών, η συνέπεια στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους εργαζόμενους μας και άλλα που δεν θέλω να σας κουράσω αναφέροντας τα.
Πρέπει να κάνουμε τον Πειραιά, ναυτιλιακό κέντρο της Μεσογείου, κέντρο ελληνικού εμπορίου, τόπο τουριστικού προορισμού.
Θα αναδείξουμε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα αναδείξουμε επίσης όλες τις πύλες εισόδου στον Πειραιά. Και όταν κάποιος θα μπαίνει στην πόλη θα ξέρει και που να πάει και τι θα δεί. Θα υπάρχουν περίπτερα που θα τον ενημερώνουν. Θα τα στήσουμε και στο λιμάνι. Ώστε ο επισκέπτης της Ελλάδας να γίνεται επισκέπτης και του Πειραιά.
Θα προχωρήσουμε τις μονοδρομήσεις ώστε να βελτιωθεί η κυκλοφοριακή κατάσταση στον Πειραιά. Εξασφαλίσαμε από τη ΜΕΤΡΟ ΑΕ να μας την κάνει δωρεάν τη μελέτη και την υλοποίηση. Έτσι εξοικονόμησε ο Δήμος τρία εκατομμύρια ευρώ.
Ήρθαμε σε συμφωνία με τη ΓΑΙΑ-ΟΣΕ και πρόκειται να μετατρέψουμε τις παλιές γραμμές σε πράσινο ποδηλατοδρόμο.
Το Δημοτικό Θέατρο. Ήδη τα έργα τελειώνουν και πιστεύω ότι μέσα στο χρόνο θα καταφέρουμε να κάνουμε τα εγκαίνια και να το ξαναλειτουργήσουμε για να γίνει ο αναπτυξιακός πυλώνας μας όχι μόνο πολιτιστικά αλλά και οικονομικά. Θα είναι το καμάρι της πόλης μας.
Όπως και ο Πύργος. Θα εγκατασταθεί εργολάβος για να ολοκληρώσει την κατασκευή του. Εκεί θα εγκατασταθεί το Δημαρχείο. Ο Πειραιάς είναι παραθαλάσσια πόλη. Είναι πόλη-λιμάνι. Επομένως στο λιμάνι πρέπει να είναι και το Δημαρχείο.
Αγαπητοί φίλοι,
Ένα είναι το βέβαιο. Ότι το 2012 για μας είναι χρονιά προκλήσεων. Δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία. Λέμε όχι στην υποταγή, όχι στην υποτέλεια, όχι στην ταπείνωση.
Διεκδικούμε και θα διεκδικούμε για τον Πειραιά μας.
Χρόνια Πολλά-καλή χρονιά»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, οι Βουλευτές κ.κ. Μ. Μπεντενιώτης, Π. Μέλάς, Γ. Τραγάκης, Αν. Νεράτζης, Θ. Δρίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στ. Χρήστου,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Σπ. Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος, ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πολιτευτής Πειραιά κ. Κ. Κατσαφάδος, ο πρώην Βουλευτής κ. Η. Βουγιουκλάκης.
Ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ναύαρχος κ. Κάτσιαρης, ο Κεντρικός  Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος κ. Γ.  Μπρατσολάκης,
Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Στ. Διαμαντίδης.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Στ. Μανουσάκης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Β. Ανεμοδουρά, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γ. Ζησιμάτος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι και μέλη Δ.Σ. επιστημονικών οργανώσεων, παραγωγικών φορέων, ιδρυμάτων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Πειραιά.


olympiada 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...