Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ισραήλ: "Πυρηνικά όπλα θα έχει το Ιράν εντός του 2012"




Υπόγεια ιρανική δοκιμή με πυρηνική βόμβα ισχύος 1 κιλοτόνου μέχρι το τέλος του 2012 προβλέπει το ισραηλινό DEBKAfile σύμφωνα με πληροφορίες από το Ιράν. Η δοκιμή θα είναι παρεμφερής με αυτή που πραγματοποίησε η Β. Κορέα το 2006. Οι υπόγειες εγκαταστάσεις είναι υπο κατασκευή αυτή την περίοδο στην περιοχή Qom. Όλα τα μέχρι στιγμής μέτρα που έχουν ληφθεί για την ακύρωση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με μία μελέτη η οποία προετοιμάστηκε από το ισραηλινό Institute for National Security Studies (INSS) του πανεπιστημίου του Tel Aviv η επόμενη ημέρα ενός Ιράν με πυρηνικά θα βρεί το Ισραήλ να αποδέχεται αυτή την κατάσταση και τις ΗΠΑ να προσφέρουν στην κυβέρνηση του Ισραήλ μία αμυντική
συνθήκη πιέζοντας το Ισραήλ να μην κινηθεί στρατιωτικά κατά του Ιράν.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τον απόστρατο στρατηγό Giora Eiland πρώην διευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ του Ισραήλ και συμπέρασμα αυτής ήταν τόσο οι ΗΠΑ όσο και το, Ισραήλ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν βία για να σταματήσουν το Ιράν να πραγματοποιήσει την πρώτη του πυρηνική δοκιμή η οποία υπολογίζεται να λάβει χώρα κατά πάσα πιθανότητα τον Ιανουάριο του 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες του DEBKAfile από το Ιράν, η κυβέρνηση της χώρας δεν πρόκειται να περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 που θα είναι και η ανάληψη των καθηκόντων του νέου αμερικανού προέδρου μετά τις εκλογές του 2012 για να πραγματοποιήσει την δοκιμή του.
Όπως αναφέρει το DEBKAfile η ηγεσία του Ιράν έχει καταλήξει ότι οι ΗΠΑ δεν θα αντιδράσουν σε μία πυρηνική δοκιμή ειδικότερα αυτή την περίοδο που η οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Κατά τους αναλυτές του DEBKAfile η κυβέρνηση του προέδρου Obama θεωρεί ότι ένα πυρηνικό Ιράν είναι πιο επικίνδυνο για την διεθνή ασφάλεια από την πραγματοποίηση μίας στρατιωτικής
επιχείρησης που θα σταματούσε το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Σύμφωνα με τον αμερικανό ΥΠΑΜ η κόκκινη γραμμή των ΗΠΑ για την έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν είναι ο αποκλεισμός των στενών του Ορμούζ και η απόκτηση πυρηνικών όπλων.  
Όσον αφορά τον Ισραήλ ο πρώην σύμβουλος του προέδρου G. Bush, Dennis Ross ξεκαθαρίζει ότι ακόμα και αν ο κόσμος αποδεχτεί ένα πυρηνικό Ιράν το Ισραήλ θα αποφασίσει να δράσει μόνο του κατά του Ιράν και να το σταματήσει.


 defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...