Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Άρματα μάχης και ΤΟΜΑ εισέβαλαν σε πόλη της Συρίας


ImageΆρματα μάχης T-55 και ΤΟΜΑ BMP-1 εισέβαλαν σήμερα σε μια πόλη της νότιας Συρίας, στην κοιλάδα Χαουράν, στα περίχωρα της οποίας βρίσκονταν εδώ μκαι τρεις εβδομάδες: Στη Νάουα, μια πόλη 80.000 κατοίκων που απέχει 60 χιλιόμετρα βορείως της Ντεράα, της πόλης απ' όπου ξεκίνησε η εξέγερση κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Τέσσερις κάτοικοι της πόλης είπαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι χωρικοί επικοινώνησαν με την τοπική υπηρεσία πολιτικής προστασίας όταν βρήκαν δύο χωμάτινους τύμβους στα σταροχώραφα έξω από την παλιά πόλη της Ντεράα. Σκάβοντας εντόπισαν 22-26 πτώματα σε αποσύνθεση. Οι ισχυρισμοί των κατοίκων δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν από άλλη πηγή αφού οι αρχές έχουν απαγορεύσει στους δημοσιογράφους των περισσότερων διεθνών μέσων ενημέρωσης να κάνουν ρεπορτάζ στη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, δήλωσε ότι Γαλλία και Βρετανία βρίσκονται πολύ κοντά στο να εξασφαλίσουν εννέα ψήφους για να περάσουν μια απόφαση καταδικαστική για τη Συρία από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ωστόσο η Ρωσία και η Κίνα απειλούν ότι θα ασκήσουν βέτο σε μια τέτοια πρόταση.

«Θα πρέπει αρχικά να αποφύγουμε το βέτο και μετά να έχουμε εννέα ψήφους (...) προσπαθούμε με τους Βρετανούς φίλους μας να φτάσουμε σ' αυτό το αποτέλεσμα», είπε ο Ζιπέ σε ομιλία του στο γαλλικό κοινοβούλιο. «Απειλούμαστε ακόμη από το κινεζικό και το ρωσικό βέτο αλλά φαίνεται ότι τώρα που μιλάμε σχηματίζεται η πλειοψηφία των εννέα ψήφων», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει ποιο θα είναι το περιεχόμενο του ψηφίσματος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...