Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Το Ισραήλ διατάζει τη Δύση!!! “Σιγουρευτείτε ότι το νέο καθεστώς της Αιγύπτου, θα συνεχίσει να τιμά τις συμφωνίες ειρήνης που υπόγραψε ο Μουμπάρακ”!!!

Ο Πρωθυπουργός θέλει από την διεθνή κοινότητα, να καταστήσει σαφές, ότι η νέα ηγεσία (της Αιγύπτου), θα πρέπει να πληρεί μια σειρά από προϋποθέσεις, σαν αυτές που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της Χαμάς, προκειμένου να κερδίσει την αναγνώριση της νομιμότητας.

Με Ravid Μπαράκ
Ο Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε από  τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και μια σειρά άλλους δυτικούς ηγέτες τις τελευταίες ημέρες, να καταστήσουν σαφές σε οποιοδήποτε νέο αιγυπτιακό καθεστώς, ότι θα πρέπει να τηρεί αυστηρά τη συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ.
Ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν, ότι ο Νετανιάχου θα ήθελε από τη διεθνή κοινότητα, να καταστήσει σαφές σε κάθε νέα Αιγυπτιακή ηγεσία που θα προκύψει, πως πρέπει να εκπληρώνει μια σειρά προϋποθέσεις, ως αντάλλαγμα για την αναγνώριση νομιμότητας στα μάτια της Δύσης – παρόμοιες με αυτές που οφείλονται για την αντιμετώπιση της Χαμάς μετά νίκη του ισλαμικού κινήματος στις Παλαιστινιακές εκλογές. Η Τετραμερής της Μέσης Ανατολής, είχε ζητήσει, και εξακολουθεί να απαιτεί, ότι σε αντάλλαγμα για την αναγνώριση, η Χαμάς θα πρέπει να εγκαταλείψει την τρομοκρατία, να αναγνωρίσει το Ισραήλ και να αποδεχθεί ως δεσμευτικέςκάθε νέας διαπραγμάτευσης, τις προηγούμενες συμφωνίες μεταξύ της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και του Ισραήλ.
Παρά το γεγονός ότι ο Νετανιάχου κατά κανόνα δεν κάνει σύγκριση μεταξύ της Χαμάς και μιας νέας Αιγυπτιακής κυβέρνησης, θα ήθελε να δει, μαζί με τα αιτήματα για δημοκρατία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ότι η διεθνής κοινότητα θέτει ως προϋπόθεση, ότι η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση στο Κάιρο, θα τηρήσει και θα εφαρμόσει τις διεθνείς συμφωνίες, τις οποίες το καθεστώς Μουμπάρακ είχε υπογράψει, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.
“Το θέμα έγινε σαφές στους Αμερικανούς και σε πολλές άλλες χώρες”, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στην Ιερουσαλήμ. “Δεν είμαστε αντίθετοι με τη δημοκρατία στην Αίγυπτο, αλλά είναι σημαντικό για μας να διατηρηθεί η ειρηνευτική συμφωνία.”
Το Γραφείο του πρωθυπουργού (του Ισραήλ) εξέδωσε ειδική δήλωση χθες, για να αποσαφηνίσει τη στάση του Ισραήλ σχετικά με την κατάσταση στην Αίγυπτο, στο οποίο διαβάζει κανείς:
“Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε, ότι το συμφέρον του Ισραήλ είναι η διατήρηση της ειρήνης με την Αίγυπτο. Το Ισραήλ πιστεύει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να απαιτήσει από την νέα Αιγυπτιακή κυβέρνηση, να διατηρήσει την ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ”.









ΠΗΓΗ: http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/israel-urges-west-make-sure-new-egypt-regime-honors-peace-deal-1.340691
Μετάφραση: Μπαρμπανίκος Αρβανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...