Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Συρία: Σφοδρές μάχες Κούρδων και Τζιχαντιστών- συνελήφθη διοικητής των Ισλαμιστών



Η έκθεση της «Syrian Observatory for Human Rights» σημειώνει: 
Σφοδρές μάχες διεξήχθησαν μεταξύ Κούρδων ανταρτών και μιας ταξιαρχίας της Οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντ (ISIS) στο Τελ Αμπάγιαντ και στη Ράκκα.
Οι Κούρδοι κατάφεραν να συλλάβουν  το διοικητή του ISIS στο Τελ Αμπάγιαντ που φέρει το όνομα « Αμπού Μουσάμπ». Δεν έγινε γνωστό αν αυτός είναι συριακής καταγωγής ή ξένος.




Η μάχη στο Τελ Αμπάγιαντ – σημαντικό σημείο ελέγχου στα σύνορα με Τουρκία- ξεκίνησε όταν τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε βάση των Κούρδων, σε ένα σχολείο της περιοχής.
Οι τζιχαντιστές εξουδετερώθηκαν από τους Κούρδους,  από τους οποίους κατασχέθηκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά τους.
Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, σε σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και μαχητών της Τζιχάντ, είχαν σκοτωθεί πάνω από 50 άτομα.

Οι Κούρδοι αποτελούν το 15% του πληθυσμού της Συρίας.
Σύμφωνα με τον David Shedd, ανώτερο αξιωματούχο των ΗΠΑ – ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA),  ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία θα είναι πολύχρονος και προβλέπεται η ενίσχυση των ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων στη χώρα αυτή.
Ο Shedd μιλώντας στο Κολοράντο στο Aspen Security Forum είπε ότι τώρα στη Συρία  υπάρχουν περίπου 1200 διαφορετικές ισλαμικές ομάδες και πρόσθεσε ότι δεν προβλέπει την πτώση του Μπασάρ Άσαντ, όπως ευελπιστούσαν ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, γράφει η πηγή.

--

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...