Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Οι Κούρδοι στη Συρία ύψωσαν τη δική τους σημαία

Οι Κούρδοι της Συρίας που ανήκουν στο κόμμα PYD έχουν αναρτήσει τη δική τους σημαία στην πόλη που ελέγχουν, την Ρας αλ Άιν.
Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το κουρδικό κόμμα της Συρίας που έχει διασυνδέσεις με το Εργατικό Κουρδικό Κόμμα – PKK, έχει βγάλει τη σημαία του ελεύθερου συριακού στρατού και έχει ανυψώσει τη δική του στην πόλη που βρίσκεται κοντά τα τουρκικά σύνορα.
«Η κατάληψη της πόλης Ρας αλ Άιν από το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης – PYD της Συρίας, τροφοδότησε τους φόβους της Άγκυρας, ότι η εμφάνιση μιας αυτόνομης κουρδικής περιοχής στη Συρία θα μπορούσε να ενθαρρύνει τα μέλη του PKΚ, τα οποία μάχονται για αυτονομία στην Τουρκία», γράφει το δημοσίευμα.



Την Παρασκευή τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το Ντιγιαρμπακίρ και πέταξαν χαμηλά πάνω από τα τουρκο-συριακά σύνορα, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις. Οι αρχές λένε ότι δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας και μόνο επιθεώρησαν την περιοχή για την ασφάλεια των Τούρκων.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ενισχύει την ασφάλεια κατά μήκος αυτού του τμήματος των συνόρων με τεθωρακισμένα οχήματα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι  η σημαία των Κούρδων έχει ανυψωθεί σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, είναι χρώματος κίτρινου  και φαίνεται από τα τουρκικά σύνορα.

Τα τουρκικά στρατεύματα έριξαν ριπές σε μαχητές του κόμματος PYD στη Συρία, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, όταν δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Συρία έπεσαν σε συνοριακό σταθμό στην τουρκική πλευρά.

Η ανταπόδοση πυρών είναι η δεύτερη κατά τις τελευταίες ημέρες επισημαίνει το δημοσίευμα.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...