Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία Ανασχηματισμό τον Ιούλιο «βλέπει» ο Φ. Κουβέλης


Την εκτίμηση ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούλιο εκφράζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, σπεύδοντας πάντως  να υπογραμμίσει ότι η διαρκής συζήτηση για τον ανασχηματισμό βλάπτει την παραγωγή κυβερνητικού έργου.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Φώτης Κουβέλης επαναλαμβάνει, παράλληλα, ότι η τρικομματική κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία ενώ σε ερώτηση για τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών από το κόμμα του στην κυβέρνηση απαντά: «Η θέση μας σχετικά με τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών δεν έχει αλλάξει. Η συζήτηση στο κόμμα μας δεν έχει επιφέρει -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- αλλαγή της θέσης μας».Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει, επίσης, ότι οι κ.κ. Μανιτάκης και Ρουπακιώτης έχουν ανταποκριθεί στα υπουργικά τους καθήκοντα με επιτυχία, κατά συνέπεια δεν υπάρχει ζήτημα αντικατάστασή τους.

Σχολιάζοντας, πάντως, την απομάκρυνση του Ηλία Κικίλια από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι «κινήσεις όπως η αιφνίδια αντικατάσταση της ηγεσίας στον ΟΑΕΔ δεν βοηθούν την κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απορρίπτει και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι «ο εκλογικός αιφνιδιασμός θα συνιστούσε επιλογή που δεν αντιστοιχεί στην κρισιμότητα της περιόδου που διανύει η χώρα».

Μιλώντας για την επόμενη επίσκεψη της Τρόικας τον Ιούνιο ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι «δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων στην επόμενη επίσκεψη. Οι παρεμβάσεις που θα ζητήσουν θα αφορούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, με έμφαση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Επαλαμβάνει, τέλος, τις αντιρρήσεις του στο θέμα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ εμφανίζεται εξαιρετικά διστακτικός στην προοπτική κυβέρνησης της αριστεράς.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...