Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Απόστρατοι εναντίον Α/ΓΕΕΘΑ: "Δεν κρατάς ούτε τα προσχήματα! Μείνε μακρυά από τη πολιτική"



Οι απόστρατοι απαντούν στον Α/ΓΕΕΘΑ για την επιλογή του να στηρίξει τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκουρα. Και απαντούν με τρόπο σκληρό! Στην ανακοίνωση-απάντησή τους προς τον στρατηγό Κωσταράκο ΑΚΙΣ και ΑΝΕΑΕΔ επισημαίνουν:
Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε την, με δύο αναρτήσεις στο twitter, στήριξη, κάλυψη και απόδοση ευσήμων, που έσπευσε να προσφέρει ο Α/ΓΕ.ΕΘ.Α., προς τον ΑΝ.Υπ.ΟΙΚ., εμφανιζόμενος ως ο πρώτος Αρχιστράτηγος που παρέχει χωρίς προσχήματα, πολιτική κάλυψη σε μία κυβέρνηση που χωρίς καμία αιδώ βυθίζει στην άβυσσο εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και αφήνει το αξιόμαχο των ΕΔ στο έλεος του Θεού.

Επιπρόσθετα, αδυνατούμε να κατανοήσουμε την ευκολία παρέμβασης του Στρατηγού, μέσω «τιτιβισμάτων» και όχι μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες, που αρμόζουν σε έναν ηγέτη, την ώρα που πεισματικά αρνείται να συναντήσει τα Ν.Π.Ι.Δ., Α.Κί.Σ και ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., τα οποία εκπροσωπούν αποστράτους συναδέλφους του και τις οικογένειές τους, που βρίσκονται υπό οικονομική κατάρρευση και ήδη κοινωνικά απαξιωμένοι.

Πέραν των ανωτέρω και ενδεικτικά, ο Στρατηγός λησμονεί ή ξεπερνά:
 Τα περί τα 200.000.000 €, που με τόσο κόπο είχαν αποταμιευθεί, από το υστέρημα των συναδέλφων μας, στα Μετοχικά μας Ταμεία και που τελικά «έκαναν φτερά» μέσω του PSI, με το ΜΤΣ να είναι το μόνο Ταμείο που δεν έχει στις ανάλογες νομικές ενέργειες.
 Τα περί τα 300.000.000 €, από κρατήσεις υπέρ Ε.Α.Σ. (νέο ΛΑΦΚΑ) που παρακρατούνται εδώ και 29 μήνες από τους στρατιωτικούς συνταξιούχους, τα οποία επίσης υφηρπάγησαν μέσω του PSI.
 Τα ερωτηματικά που μένουν αναπάντητα, σχετικά με τη μη απόδοση των κατά νόμο κρατήσεων υπέρ ΜΤΣ, από τις προ του έτους 2.000 συμβάσεις προμηθειών κυρίου υλικού!

 Τα 200.000.000 € που διατέθηκαν από το ΜΤΣ για τη Γ.Τ.Ε., μέχρι το έτος 2000, χωρίς όφελος για το ΜΤΣ σε τίποτε, όπως έχει επίσημα δηλώσει ο νυν πρόεδρος του ΜΤΣ.
 Την με τρία χρόνια καθυστέρηση οικονομικής επιθεώρησης στο ΜΤΣ η οποία τελικά φέρεται ότι ανέδειξε σωρεία επιλήψιμων πράξεων και παραλείψεων την τελευταία δεκαετία και για τις οποίες πολλάκις Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΙΔ) με επιμονή ισχυρίζονταν.

Οι Έλληνες ε.ε και ε.α. στρατιωτικοί, προσδοκούν από το στρατιωτικό ηγέτη των Ε.Δ., να μένει μακριά από την πολιτική και να αναλώνεται στη διατήρηση και επαύξηση του αξιόμαχου του στρατεύματος και της διατήρησης των στρατιωτικών στο επίπεδο του κοινωνικού ιστού που τους αρμόζει, ως αναπόσπαστου τμήματος του ελληνικού λαού.
Αν πάλι ο κος Αρχηγός, πιστεύει ότι είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, που απαιτεί θυσίες,τον καλούμε να μας καταδείξει ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός και εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που εθελοντικά θα θυσιαστούμε για την Πατρίδα, πιστοί πάντα στον όρκο που έχουμε δώσει. 


onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...