Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Κοινές επιχειρήσεις ΜΥΚ και Αμερικανών SEAL στο Αιγαίο με το "βλέμμα" στο Ιράν


Έιδικές ασκήσεις που "φωτογράφιζαν" ως μελλοντικό πεδίο δράσης την περιοχή του Κόλπου και την παράκτικα περιοχή του Ιράν εκτέλεσε μονάδα των SEAL επί δύο εβδομάδες με αντίστοιχη μονάδα της ΜΥΚ.
Οι ασκήσεις εκτελέστηκαν με απόλυτη μυστικότητα ΄(άλλωστε πρόκειται για την ίδια μονάδα ή καλύτερα η αμερικανική ομάδα που συμμετείχε στην άσκηση "στεγάζεται" στην ίδια μονάδα που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν και έχει πάρει μέρος σε εκατοντάδες αποστολές εξόντωσης τρομοκρατών ή απλά εχθρών των ΗΠΑ) και δόθηκε στην δημοσιότητα μόνο ένα μικρό μέρος τους από την τελευταία φάση στα Μέγαρα, στην βάση της ΜΥΚ. 
Η άσκηση περιελάμβανε την εκπαίδευση στο περιβάλλον του Κόλπου με  ανακατάληψη δηλαδή σκάφους που έχει καταληφθεί από Ιρανούς και εκτελέστηκε με ταχεία καταρρίχηση από ελικόπτερο με ταυτόχρονη προσέγγιση από ταχέα εξοπλισμένα σκάφη.
Πιθανότατ οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τη συγκεκριμένη συνεκπαίδευση καιθ΄οδόν προς τον Κόλπο. Αυτό γιατί και σύμφωνα με πληροφορίες η άσκηση περιλάμβανε και άλλα σενάρια όπως υποβρύχια δραστηριότητα και εντοπισμό θαλάσσιων ναρκών.
Να υπενθυμίσουμε πως οι ΗΠΑ ήδη διατηρούν μονάδες των SEAL στην περιοχή του περσικού Κόλπου με αποστολή την απομάκρυνση θαλάσσιων ναρκών που θα έχουν ποντίσει οι Ιρανοί σε περίπτωση που επιχειρήσουν τον αποκλεισμό των στενών του Χορμούζ.
Οι ομάδες των Αμερικανών SEALs είναι συνολικά 11 και όλες έχουν έδρα τους την Καλιφόρνια και τη Βιρτζίνια. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις SEAL Team 1 με 6 διμοιρίες, την SEAL Team 2 με 6 διμοιρίες, την EAL Team 3 με 6 διμοιρίες, τη SEAL Team 4 με 6 διμοιρίες, την SEAL Team 5 με 6 διμοιρίες, , την SEAL Team 7 με 6 διμοιρίες, την SEAL Teνam 8 με 6 διμοιρίες και την SEAL Team 10 με 6 διμοιρίες. Από την αρίθμηση όπως γίνεται αντιλληπτό λείπουν οι ομάδες 6 και 9.
Για τη μεν ομάδα 6 αυτή διαλύθηκε το 1987 για να σχηματίσει την ομάδα ανάπτυξης ειδικών ναυτικών Αθτό επιχειρήσεων DEVGRU (DEVelopent GRoUpe –με άγνωστο αριθμό διμοιριών και η οποία αναφέρεται μόνο στην κοινή διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ. Αν και το όνομα Team SIX εξακολουθεί να αναφέρεται στις αποστολές που αναλαμβάνει -όπως η δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν- εντούτοις στο αμερικανικό Ναυτικό δεν αναφέρεται έτσι αλλά ως  DEVGRU. Σε ότι αφορά την Team 9 εδώ δεν υπάρχουν στοιχεία για την ύπαρξή της όπως και γιατί ο αριθμός αυτός παραλήφθηκε.
Επίσης στη δύναμη των SEALs περιλαμβάνονται και οι 2 ομάδες SEAL Delivery Vehicle Team One και Two όπου δρουν με υποβρύχια σκάφη για τοποθέτηση εκρηκτικών και παγιδεύσεις.
Image
Image
Image
Image
Image
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...