Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Στην Μεσόγειο πλέει η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov




ImageΤο βράδυ της 23ης προς 24ης Δεκεμβρίου πέρασε τα στενά του Γιβραλτάρ όπως είχε αναφερθεί από το defencenet.gr η ρωσική ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov. Ορισμένα από τα πλοία της ομάδας μάχης είχαν διασχίσει τα στενά λίγες ώρες νωρίτερα.
Το καταδρομικό Admiral Chabanenko του στόλου της Βαλτικής η φρεγάτα Yaroslav Mudry και το πλοίο ανεφοδιασμού Sergei Osipov του στόλου του βορείου Ατλαντικού επισκέφτηκαν το ισπανικό λιμάνι της Ceuta, ενώ το αεροπλανοφόρο και τα υπόλοιπα πλοία της ομάδας μάχης επρόκειτο να σταματήσουν σε μη προσδιορισμένο σημείο στην δυτική Μεσόγειο για ανεφοδιασμό.
Στην δύναμη της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου ενσωματώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου και η φρεγάτα Yaroslav Mudry του στόλου της Μαύρης θάλασσας. Μέχρι και την είσοδο τους στην Μεσόγειο την περασμένη Παρασκευή τα πλοία της ρωσικής ναυτικής δύναμης είχαν διανύσει 4000 μίλια στον Ατλαντικό ωκεανό πραγματοποιώντας αεροναυτικές ασκήσεις.
Τα πλοία συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την Αν. Μεσόγειο με τελικό σταθμό τις ακτές της Συρίας όπου αναμένεται να φτάσουν πριν από το τέλος του έτους.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.grt 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...