Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ύποπτη επίθεση με μολότοφ σε τζαμί στην Ξάνθη

Ύποπτη επίθεση με μολότοφ σε τζαμί στην Ξάνθη

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι στις 02.50 τα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου εναντίον τεμένους στο Παλαιό Αβατο Ξάνθης. Οι άγνωστοι δράστες πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ εναντίον του τεμένους με αποτέλεσμα να σπάσει μία τζαμαρία και να προκληθούν μικρές ζημιές στο εσωτερικό του κτηρίου.
Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση μέσα σε 14 μήνες εναντίον τζαμιού γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό δεδομένης της ύπαρξης ακραίων μουσουλμανικών κύκλων στην περιοχή της Θράκης (βλ. Γκρίζοι Λύκοι) οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν, πριν από μερικούς μήνες για την ακρίβεια, είχαν γεμίσει τους τοίχους εγκαταλελειμμένων κτιρίων με ρατσιστικά και σοβινιστικά συνθήματα κατά των χριστιανών κατοίκων της Θράκης.
Άλλωστε οι επιθέσεις Τούρκων παρακρατικών και φασιστοειδών κατά τζαμιών είναι η ειδικότητας τους όπως απέδειξαν τα σχέδια της επιχείρησης Κλωβός και Βαριοπούλα καθώς και οι αποκαλύψεις Τούρκου στρατιωτικού που έδρασε στην Κύπρο στη δεκαετία του 1960 καίγοντας τζαμιά για να ενώσει και να συσπειρώσει τους Τουρκοκύπριους στην Κύπρο στον αγώνα τους κατά των ελληνοκυπρίων που οδήγησε στην κυπριακή τραγωδία. Λέτε όλα αυτά να είναι τυχαία, δεν νομίζω.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...