Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ…

Γράφει ο *Αμφικτύων
Μπορεί να πέφτουν κροτίδες στη Νέα Υόρκη , αλλά η ‘βόμβα υδρογόνου’ δεν έσκασε ακόμη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ. Οι ειδικοί λένε ότι η Αμερική είναι σε πιστωτικό αποπληθωρισμό. Αυτός προξενεί πτώση των τιμών με τις φούσκες που σκάζουν η μία μετά την άλλη: Φούσκες στα καύσιμα, μέταλλα , τρόφιμα, βιομηχανικά αγαθά κ. α . Μεγάλη φούσκα στην Αγορά Ακίνητων , στα Χρηματιστήρια, στις Τράπεζες και τώρα στα κρατικά Ομόλογα . Η χρηματοπιστωτική ύφεση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και εκεί λένε ότι θα καταλήξει. Και όταν παθαίνει συνάχι η Αμερική , ο κόσμος παθαίνει πνευμονία. Οι ειδικοί αυτόν τον καιρό λένε ότι πουθενά δεν είναι για επενδύσεις , παρά μόνον να τα κρατήσεις σε ρευστό. Αν δεν υπήρχε ο κίνδυνος των ληστειών, θα ήτο προτιμότερο να τα βάζεις στο σεντούκι σου , διότι και οι τράπεζες κινδυνεύουν ( όχι οι δικές μας). (Στις ΗΠΑ μόνον την περασμένη βδομάδα έκλεισαν 6 μικρές τράπεζες στο Ιλινόις , μεταξύ δε αυτών και του ομογενούς Γιαννούλια )
Άρνηση πληρωμής του «Ειδεχθούς Χρέους»
Απόδειξη τούτου είναι ο μηδενικός τόκος . Το κόστος του χρήματος είναι μηδενικό στα βραχυπρόθεσμα επιτόκια διότι η ζήτηση είναι μικρή, εξ αιτίας της υπάρξεως μεγάλου χρέους σε όλες τις χώρες. Ως γνωστόν η παγκόσμια μαφία των «εκλεκτών» έχει συγκεντρώσει όλο τον πλούτο. Με αυτόν έχει δανείσει ως το λαιμό , ιδιώτες, επιχειρήσεις και χώρες , έτσι ώστε τώρα με την ύφεση , να αδυνατούν να αποπληρώσουν, ακόμη και τους τόκους των δανείων, πολλώ δε μάλλον να προβούν σε νέο δανεισμό για αναπτυξιακούς σκοπούς. Ο δανεισμός τους περιορίζεται μόνον στην αποπληρωμή των τόκων των χρεών τους και μόνον και όσες αδυνατούν τις πιάνει η μαρμάγκα του ΔΝΤ. Παρά ταύτα τα χρέη πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο. Έχουμε πέσει σε φαύλο κύκλο! Ούτως εχόντων των πραγμάτων, οι ειδικοί προβλέπουν ότι παρά τις θυσίες του λαού μας δεν θα αποφύγουμε την πτώχευση. Ο τ. βουλευτής και συγγραφέας -φιλόσοφος κ. Ιων Καρακώστας προτείνει την παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους, ως προϊόντος διαφθοράς με βάση το διεθνές νομικό δόγμα ως «Odious Debt»(=ειδεχθούς χρέους) Προεκλογικά ο G.A.P για να μας πάρει την ψήφο μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη και «πράσινα άλογα» και εμείς τον πιστέψαμε. Κάτω όμως από τις σημερινές συνθήκες αστρονομικών χρεών, δεν μένει χρήμα για αναπτυξιακούς σκοπούς. Επομένως ξεχάστε την ανάπτυξη. Ακόμη και η εξόφληση των τόκων των προηγουμένων χρεών καθίσταται προβληματική . Η σωτηρία μας είναι φυγή στη Γεωργία , Κτηνοτροφία και σε ό,τι έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα.
Η καταραμένη Πλουτοκρατία
Εάν συνέβαινε πληθωρισμός τότε τα επιτόκια θα ήσαν υψωμένα . Εδώ όμως συμβαίνει το αντίθετο. Οι οικονομίες είναι σε ύφεση και αποπληθωρισμό . Πόσο θα κρατήσει ; Λένε 10-20 έτη . Οικονομολόγοι λένε ότι τα δυσβάστακτα χρέη ενεργούν σαν τα βαρίδια και βουλιάζουν τις οικονομίες σε ύφεση και αποπληθωρισμό. Είναι ό,τι χειρότερο φοβούνται οι οικονομολόγοι. Όπως ένα αεροπλάνο σε κάθετη περιδίνηση. Δεν είμαστε οι μόνοι που πέσαμε στην κρίση πληρωμών του εξωτερικού χρέους. Βέβαια σ’ αυτό συνέβαλε η αδιαφορία και κλεπτοκρατία του πολιτικού μας συστήματος και η εσκεμμένη 6μηνη μεθόδευση του G.A.P να μας σύρει στο Δ.Ν.Τ. Πριν από εμάς έπεσε η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Καλιφόρνια, και ενδέχεται να ακολουθήσει η Πορτογαλία, Ισπανία , Ιταλία κ. α, χωρίς να εξαιρούνται οι ΗΠΑ και Ευρώπη. Κάθε χρεωκοπία κράτους επηρεάζει την διεθνή οικονομία διότι συμβαίνει φαινόμενο ‘ ντόμινο’ που επηρεάζει τις λοιπές χώρες , γεγονός που μπορεί να παρασύρει σε πτώση και υγιείς οικονομίες. Η κρίση της Ελλάδος λ.χ μπορεί να μεταφερθεί σε τράπεζες της Γερμανίας και Γαλλίας προς στις λοιπές Μεσογειακές χώρες της Ευρωζώνης και να δυναμιτίσει το Ευρωπαϊκό νόμισμα και ολόκληρη την Ευρωζώνη. Όταν αντελήφθη τον μέγα κίνδυνο η Άγγελλα Μέρκελ για την Ευρωζώνη , αδιαφόρησε για τις εκλογές της Ρηνανίας –Βετσφαλίας- και έτρεχε και δεν έφτανε για να αντιμετωπίσει την Ελληνική κρίση. Προβλέπουν ότι θα πέσει ακόμη και ο χρυσός , ο οποίος είναι το τελευταίο καταφύγιο των επενδυτών όταν επέρχεται καταιγίδα. Αυτή θα είναι η τελευταία φούσκα που θα σκάσει; Τούτο λένε ότι θα βυθίσει περισσότερο τις οικονομίες σε αποπληθωρισμό. Αυτά βέβαια είναι εκτιμήσεις αυτών που βλέπουν ότι ο κόσμος βυθίζεται σε βαθειά ύφεση και σε αποπληθωριστικό κύμα, εξ αιτίας του υπερβολικού χρέους και της δυσκολίας εξυπηρέτησης του. Εκδηλώνεται δε και με την σοβαρή πτώση της αγοράς ακίνητων για 10-20 χρόνια. Μόνον στην Ελλάδα υπάρχουν 150-200.000 απούλητα διαμερίσματα. Αν ό μη γένοιτο πέσει η χώρα μας , θα κινδυνεύσει η Ευρωζώνη και η κρίση θα πλήξει και την Αμερική. Αυτή εδώ και χρόνια βρίσκεται στο κόκκινο, διότι είναι η πλέον υπερχρεωμένη χώρα του κόσμου, με κάπου 11τρις δολάρια χρέος. Τούτο θα έχει απροσμέτρητες συνέπειες για την ανθρωπότητα, διότι οι ΗΠΑ διαθέτουν μια τεράστια στρατιωτική μηχανή και πυρηνικά όπλα. Προκειμένου δε να πέσουν θα προτιμήσουν ένα παγκόσμιο ή και περιφερειακό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες. Οι εκτιμήσεις λένε ότι μόνον αν το Κογκρέσο εθνικοποιήσει τη Federal Reserve Bank και οι ΗΠΑ τυπώνουν το δικό τους νόμισμα, μόνον τότε μπορεί να αντιμετωπισθεί η κρίση του αποπληθωρισμού και των υπερβολικών χρεών. Ωστόσο, όσο καιρό η παγκόσμια μαφία των «εκλεκτών» μεγαλοτραπεζιτών εξουσιάζει στις ΗΠΑ ήτοι: το Κογκρέσο, το Λευκό Οικο , το Στρατιωτικο-βιομηχανικό Σύμπλεγμα, τη Wall Street, τα ΜΜΕ, το Χόλλυγουντ κλπ , είναι αδύνατον να συμβεί.
Εθνική Ομοψυχία, Κοινωνική Αλληλεγγύη
Η κρίση αυτή λένε ότι θα ευνοήσει και πάλι τις ΗΠΑ- που είναι και υπεύθυνες για όλα τα κακά που συμβαίνουν στον κόσμο. Διότι προβλέπουν ότι θα γίνει ακριβότερο το δολάριο , δεδομένου ότι οι επενδυτές θα τρέξουν να σώσουν τα χρήματα τους στον υπερατλαντικό «παράδεισο» . Ούτως εχόντων των πραγμάτων οι ειδικοί υπολογίζουν ύφεση για 10-20 χρόνια. Βάστα λοιπόν καημένο Μεσολόγγι! Οι διάφοροι «προφήτες» συνιστούν να πουλήσετε τις μετοχές και να τις κάνετε ρευστό χρήμα . Αυτό μην το πιστεύετε διότι τα ‘παπαγαλάκια’ παίζουν παιχνίδια σε βάρος των επενδυτών . Οι Κασσάνδρες πάντως ομιλούν για κύκλο 200 ετών που τελειώνει , όπως τελειώνει και το δικό μας πάρτι αποτόμως , με το ‘μπουκάρισμα’ του ΔΝΤ. ωσάν τον ταύρο σε υαλοπωλείο . Στο εξής ο σώζων εαυτόν σωθήτω; Όχι μόνος , αλλά με εθνική ομοψυχία, κοινωνική αλληλεγγύη, ευρηματικότητα και Αυτογνωσία , κάτι που η χούντα G.A.P αρνείται. Η εθνική ενότητα ,το πολυμήχανο του Έλληνα και ο Αγών είναι τα όπλα υπερβάσεως της κρίσεως. Τέλος ενθυμού την τιμωρία των υπευθύνων.
*Αμφικτύων είναι ο Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης ,
μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...