Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Συγκρούσεις, μολότοφ, δακρυγόνα - Σε κατάσταση πολιορκίας η Πάτρα


Το κλίμα στην αχαϊκή πρωτεύουσα παραμένει τεταμένο αφού συνεχώς ομάδες κρανοφόρων συγκεντρώνονται έξω από τις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου της Πειραϊκής - Πατραϊκής στην Πάτρα και έρχονται σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, προσπαθώντας να εισβάλουν στο κτίριο όπου βρίσκονται οι λαθρομετανάστες. 
 
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η ένταση ανέβηκε και πάλι όταν μία ομάδα περίπου 50 ατόμων χτυπώντας καδρόνια επάνω στα βαρέλια που έχουν στήσει στη μέση του δρόμου και προκαλώντας λεκτικά τους αστυνομικούς, κινήθηκαν προς μια διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο ύψος της εισόδου του νέου λιμανιού.


Σύμφωνα με το patrastimes.gr στη συνέχεια πέταξαν πέτρες αλλά και βόμβες μολότοφ προς την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Μετά από λίγο οι ταραξίες έκαναν πίσω απομακρύνθηκαν.


Ισως και η βροχή που έπεσε νωρίτερα να λειτούργησε ως «πυροσβέστης» στην ένταση και να βοήθησε να μην πάρουν μεγαλύτερη έκταση τα επεισόδια. Βέβαια και οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν ενισχυθεί με διμοιρίες από την Αθήνα και παραμένουν σε επιφυλακή.


Τα μέλη της Χρυσής Αυγής από την πλευρά τους διαψεύδουν πως δεν έχουν κάποια σχέση, καθώς όπως τονίζουν είχαν αποφασίσει να μην συμμετάσχουν στις χθεσινές συγκεντρώσεις.
Χτες η κατάσταση ήταν λιγότερα τεταμένη από ότι την Τρίτη, όπου «κάηκε» η Πάτρα και έγιναν πέντε συλλήψεις, 22 προσαγωγές, ενώ οκτώ αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.


Την ίδια ώρα πάντως από την αστυνομία εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να σημειωθούν συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και αντεξουσιαστές, αφού υπάρχει ανοιχτή βεντέτα μεταξύ τους μετά τον ξυλοδαρμό στελέχους της Χρυσής Αυγής και βουλευτή Αχαΐας, Μιχάλη Αρβανίτη.


Πάντως, στον απόηχο των εκτεταμένων επεισοδίων, η Ασφάλεια φέρεται να έχει βάλει στο χέρι και τον δεύτερο από τους τρεις αλλοδαπούς που συμμετείχαν στη δολοφονία. Ένας ακόμη νεαρός Αφγανός προσήχθη το απόγευμα της Τρίτης στην Ασφάλεια και ανακρίνεται, καθώς υπήρχαν μαρτυρίες ότι βρισκόταν στο σημείο όπου μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ο 29χρονος Θανάσης Λαζανάς.


Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ, καθώς προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε λεωφορείο με σκοπό να φύγει από την πόλη.
 



greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...