Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Αδέσποτοι καθηγητές - μέλη μασονικών στοών - προτείνουν ελληνοτουρκική ένωση

Δεν ξέρουμε που τους ανακάλυψαν, αλλά τουρκικές εφημερίδες έχουν δημοσιεύσει τις τελευταίες ημέρες συνεντεύξεις Ελλήνων καθηγητών οι οποίες βγάζουν εύκολα ακόμη και τον πιο ψύχραιμο και καλοπροαίρετο αναγνώστη από τα ρούχα του. Και δεν εννοούμε τους Τούρκους, αλλά εμάς τους Έλληνες! Ο ένας προτείνει να μην αναχαιτίζουμε τους Τούρκους που παραβιάζουν το Αιγαίο και όσα λεφτά εξοικονομήσουμε να τα κάνουμε …δωρεά σε τουρκικά ιδρύματα! Ο δεύτερος ο οποίος έχει παρελθόν σε περίεργες απόψεις προτείνει …ελληνοτουρκική ένωση για να γλιτώσουμε τη πτώχευση;

Γραφικότητες!
Διαβάστε τι είπαν σε ΧΟΥΡΙΕΤ και ΝΕΤΓΚΑΖΕΤΕ ,όπως τα μετάφρασαν τα
tourkikanea.gr
ΧΟΥΡΙΕΤ
"Ο Έλληνας ακαδημαϊκός Χάρης Τζήμητρας που ζει σχεδόν για 10 χρόνια στην Τουρκία έχει μια πολύ απλή πρόταση προς την κυβέρνηση της Αθήνας για να φέρει κοντά τις δύο πλευρές του Αιγαίου : Αντί να σηκώνετε αεροπλάνα για αερομαχίες, αποθηκεύστε εκείνα τα χρήματα και χαρίστε τα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της Τουρκίας.
Ο Τζήμητρας λέει πως ¨Κατ΄αυτό τον τρόπο θα δούνε όλοι πως δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου¨ και ότι όσο και αν κάποιοι μπορούνε να το δούνε αυτό ως ¨αφέλεια ενός ακαδημαϊκού¨, ο ίδιος δεν χάνει την αισιοδοξία για την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου.
Ο Τζήμητρας που παραδίδει μαθήματα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο πανεπιστήμιο Μπιλγκί βρίσκεται πλέον ¨και εκεί και εδώ¨.
Βλέποντας από μέσα και τις δύο κοινωνίες συνδέει το γεγονός της μη εξεύρεσης λύσης στο Αιγαίο με την διαφορετική συμμετοχή της κοινής γνώμης στα θέματα : ¨Η ελληνική κοινή γνώμη επεμβαίνει περισσότερο στα περιστατικά. Για το παραμικρό ξεχύνονται στους δρόμους και οργανώνουν διαδηλώσεις. Η τουρκική κοινή γνώμη το αντίθετο, σε τέτοιες καταστάσεις ή δεν αντιδρά καθόλου ή η αντίδραση της είναι περιορισμένη. Έτσι οι δύο κυβερνήσεις υποχρεώνονται να κινούνται διαφορετικά¨.
¨ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ;¨
Ο Τζήμητρας αναφέρει πως η κυβέρνηση της Αθήνας πριν κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια είναι υποχρεωμένη να την εξηγήσει πρώτα στην ελληνική κοινή γνώμη, και λέει πως ¨Εάν μπορέσει να το ξεπεράσει αυτό , πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί. Διότι τα υπάρχοντα θέματα σε μεγάλο βαθμό είναι τεχνικά θέματα. Είμαστε ανίκανοι να τραβήξουμε μια γραμμή στα χωρικά ύδατα Ελλάδας-Τουρκίας ;¨.
Σύμφωνα με τον Τζήμητρα με θεμέλιο αυτές τις προσπάθειες υπάρχει ένα περιβάλλον ενός του οποίου μπορούνε να γίνουν νέα βήματα λόγω τριών βασικών παραγόντων.
Πρώτον η ελληνική κυβέρνηση η ίδια έφερε στην επικαιρότητα την προσέγγιση. Πιστεύουν πως μπορούνε να το πετύχουν και το απέδειξαν.
Δεύτερον η τουρκική κυβέρνηση ξεκάθαρα αποκάλυψε πως δεν βλέπει την Ελλάδα ούτε ως εχθρό ούτε ως προτεραιότητα. Η Τουρκία αισθάνεται αρκετά ισχυρή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Τρίτον αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σοβαρή οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι μόνο εμπόδιο αλλά ταυτόχρονα και μια σημαντική ευκαιρία επαναξιολόγηση της θέσης της χώρας και επανακαθορισμού των προτεραιοτήτων της, για παράδειγμα ο περιορισμός των αμυντικών δαπανών".



 greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...