Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Tι γυρεύει ο κ. Παμπούκης στη Γερμανία και στη Siemens;


Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι και συγκεκριμένα τι γυρεύει ο Παμπούκης στη Γερμανία και στη Siemens;
Ο υπουργός Επικρατείας, που ποτέ δεν καταλάβαμε τι χαρτοφυλάκιο έχει και ποια δουλειά έχει κάνει μέχρι σήμερα, συναντήθηκε την Πέμπτη με τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρίας, Peter Solmssen. Το να δει έναν ισχυρό άνδρα της Siemens δεν είναι καθόλου κακό. Αλλωστε, οπως διαρρέουν από την κυβέρνηση σκοπός της συνάντησης ήταν να βρεθούν λύσεις σε δύο πολύ κρίσιμα ζητήματα. Το πρώτο είναι οι συμβάσεις που έχει η γερμανική εταιρεία στο μετρό (επέκταση προς Πειραιά) αλλά και τα έργα που έχει πάρει με τους φωτεινούς σηματοδότες και τη συντήρησή τους.
Το δεύτερο είναι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που ζητά η κυβέρνηση για την υπόθεση με τις μίζες.
Αν λοιπόν ο κ. Παμπούκης συζήτησε πώς θα βρεθούν λύσεις για να προχωρήσουν τα έργα αλλά και πως θα πάρει η Ελλάδα αποζημιώσεις για το σκάνδαλο, είναι σωστό να γίνει αυτή η συνάντηση. Ομως, κάποιες φήμες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της γερμανικής εταιρείας για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα μέσω της αγοράς εταιρειών, τώρα που η κυβέρνηση θα βγάλει στο σφυρί τα ασημικά της χώρας. Εργα για τον ΟΠΑΠ ή και η ΔΕΗ θα ήταν “λουκούμι” για τη Siemens.
Φυσικά κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τέτοια αναταραχή και θα σήκωνε και τις πέτρες αν τολμήσει η κυβέρνηση να ξαναβάλει τη “βρόμικη” αυτή εταιρεία στο παιχνίδι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...